Serierecensie: Kipo and the age of wonderbeasts

Op Netflix verscheen dit jaar Kipo and the age of wonderbeasts. In januari was het eerste seizoen te zien en in oktober kwam het derde en laatste seizoen uit, dat ging snel! De makers hebben zich echt uit hun naad gewerkt om de serie zo snel af te krijgen, echt knap! Deze animatieserie kon wel eens uitpakken als een enorme verrassing, maar was dit post apocalyptisch verhaal dat ook?

Kipo woont in een toekomst waarin dieren gemuteerd zijn. Sommige dieren zijn even groot als mensen en kunnen praten en lopen, terwijl andere dieren juist uitgegroeid zijn tot reuzen. Kipo woont met haar vader ondergronds, maar ze wordt gescheiden van haar vader en moet bovengronds op zoek naar haar vader. Ze krijgt gezelschap van Wolf, een meisje die is opgegroeid door wolven en Benson, die vrienden is met een insect. De drie reizen door gevaarlijke gebieden vol gemuteerde wezens, zou Kipo haar vader weer kunnen vinden?

Bron: Aces High, Jokers Wild

Kipo and the age of wonderbeasts is een serie die veel meer lof verdient. Nadat ik de serie had gezien wilde ik hem meteen opnieuw kijken, omdat het verhaal zo veel meer kracht bezit dan ik van tevoren had gedacht. De animatiestijl is heel kleurrijk en de design van de personages is heel nieuw, wat wordt versterkt door deze bizarre toekomstige wereld. Kikkers in nette pakken, katten in houthakkerskleding en enorme konijnen met meerdere oren en poten, elke aflevering zie je weer bijzondere wezens die Kipo’s zoektocht niet bepaald makkelijk maken. De serie is nog vrij simplistisch in het eerste seizoen, maar uiteindelijk merk je hoe complex deze wereld is en dat er plottwists zijn die je nooit ziet aankomen. De serie is origineel en bewandelt niet de meest voorkomende paden, waardoor de serie erg onvoorspelbaar is.

Bron: Denofgeek

De serie is heel uniek, en ik kan de serie ook prijzen om de diversiteit. LHBTQIAP+ personages en een cast die voornamelijk bestaat uit POC-voice actors, wat echt een verademing is. Daarbij wordt deze diversiteit als vanzelfsprekend gezien, wat zo’n geweldige boodschap kan zijn voor jonge kijkers. Daarbij zijn er veel verschillende liedjes te vinden in de serie, van hiphop tot zelfs K-pop. Het is een serie die plezierig kan zijn voor zowel jong als oud en geeft een nieuwe kijk op animatieseries. Daarbij is de opbouw van het verhaal briljant en worden bepaalde problemen niet zo simpelweg opgelost, maar moeten de personages af en toe ook dealen met de consequenties van hun acties.

Kipo and the age of wonderbeasts is een serie die je zeker moet kijken als je houdt van series zoals Steven Universe, Gravity Falls en She-Ra. De serie heeft een verfrissende tekenstijl, de personages zijn divers en het verhaal wordt steeds intenser naarmate de serie vordert. Ik geef deze serie een dikke 9, ga dat zien op Netflix!

2 reacties

  • JONSEN op februari 22, 2021 om 8:41 pm
  • Reageer

  Hey!
  Ik ben al langer aan het denken om eens dungeons and dragons te spelen met mijn vrienden maar ik weet niet wat ik nodig heb? Moet ik eerst het originele bordspel kopen? Heb ik nog andere dingen nodig? Kan jij mij misschien helpen?

  1. He Jonsen, het beste is om een starters set te halen, of de Player’s Handbook. Daarmee krijg je de regels van het spel en weet je hoe je een personage kan maken. Bij het spel heb je ook de Dungeon Master nodig, oftewel de verteller van het verhaal. Die persoon kan als dat prettig is de Dungeon Master Guide halen voor extra tips, maar kan ook zonder. Tot slot wil je een verhaal hebben. Dit kan de Dungeon Master zelf bedenken (kost wel veel tijd), of hij/zij/hen kan een bestaande campaign/verhaal gebruiken, daar zijn verschillende boeken van die allemaal een eigen guide hebben. Zo heb ik met mijn vriendengroep Curse of Strahd, Tomb of Annihilation en Descent to Avernus gespeeld, de eerste is denk ik het meest ”makkelijke” om als beginner te spelen. Hieronder kan je nog een overzicht vinden van de boeken, voor de rest heb je alleen een set dobbelstenen (of voor het gemak een random number generator in plaats van dobbelstenen) en een papier met de pdf van je character sheet zodat je alles kan invullen. Heel veel succes en plezier, en je kan me altijd bereiken mocht je nog vragen hebben! 🙂
   https://dnd.wizards.com/get-started

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.