Serierecensie: Loki

Ik heb al vanaf het begin Disney+, maar vanaf dit jaar werd deze streamingsdienst pas echt interessant door alle series van Marvel die online komen. Ik heb ontzettend genoten van WandaVision en The Falcon and the Winter Soldier was ook vermakelijk, maar was ook erg nieuwsgierig naar Loki. Deze Noorse god van de misleiding is een veelgeliefd personage in het Marvel-universum en na Avengers Endgame kon ik niet wachten op de avonturen die Loki zou beleven. Was dit de serie waar ik op had gehoopt?

Bron: nl.mashable.com

Nadat Loki in Endgame de Tesseract bemachtigr en een alternatieve tijdlijn in gaat, wordt hij gepakt door de TVA, de Time Variance Authority. Deze organisatie zorgt ervoor dat de juiste tijdlijn blijft bestaan en dat er geen alternatieve tijdlijnen ontstaan. Ze geven hem de keus: of Loki wordt vernietigt omdat hij een alternatieve tijdlijn zou starten, of hij werkt mee om een superschurk te vinden die chaos wil creëren in de tijdlijn. Mobius, een van de TVA-personeelsleden, werkt met Loki samen om een groot kwaad te stoppen, wat grote gevolgen kan hebben voor de tijdlijn…

De serie van Loki weet een nieuwe dimensie toe te voegen aan de Marvel-universum en geeft aan dat de tijdlijn van de films nooit verbroken mag worden. Loki komt in een locatie buiten de tijd, en leert dat een organisatie alternatieve tijdlijnen stopt. Iemand blijkt alternatieve tijdlijnen proberen te maken en Loki moet helpen deze persoon te stoppen! Elke woensdagavond zat ik er weer klaar voor, want wekelijks een aflevering zien houdt de serie lekker spannend. Elke week kon je weer met anderen theorieën bedenken over het verloop van de serie, wat het kijkplezier vele malen vergrootte. Hoewel ik een aantal wendingen in het verhaal kon bedenken, wist de serie mij elke aflevering weer te verrassen. Het hele tijdaspect is erg interessant en biedt veel meer mogelijkheden voor nieuwe films en series, waardoor dit een must-watch is voor de films die in de bioscoop gaan verschijnen.

Bron: De Filmblog.be

Tom Hiddleston speelt Loki weer als een baas, en het interessant om te zien wat voor ontwikkeling Loki meemaakt. Hij is namelijk de Loki uit de eerste Avengers-film, dus de voortgang die hij maakte in de afgelopen films is er helemaal niet. Daar weten de makers wel wat op te vinden, maar het is toch een andere Loki die interessante keuzes maakt. Ook Mobius (Owen Wilson) is een sympathiek en ietwat vreemd personage, net als de hele TVA. De TVA weet de serie mysterieus te houden en de uiteindelijk ontknoping weet je enorm te verbazen.

De kwaliteit van de serie is haast te vergelijken met de films, omdat er een paar spectaculaire scènes tussen zitten waar de special effects erg indrukwekkend zijn. Ook weten de personages vele verschillende locaties te verkennen waarvan er een paar zeer goed uit zien. Het is een show die ook geen film zou moeten zijn, omdat de serie genoeg tijd nodig heeft om uit te bouwen. Het einde weet net als andere Marvelfilms en -series je te choqueren en maakt mij nog nieuwsgierig naar de volgende films en series die zullen verschijnen, want de mogelijkheden zijn eindeloos. Loki weet zich te onderscheiden van de andere Marvelseries en is tijdloos leuk!

Beoordeling: 9/10

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.