Serierecensie: Love, Victor – Seizoen 1

Disney+ had sinds februari een hoop nieuwe series en films op hun platform staan, en wekelijks kwam er een nieuwe aflevering van Love, Victor online. Dit is een serie die zich afspeelt in de wereld van de film Love, Simon, waardoor veel fans van deze film/boeken van Becky Albertalli konden genieten van meer avonturen van Creekwood High. Zou deze serie mooi passen bij de film, of neigt het meer naar het uitmelken van een franchise?

Bron: IMDb

Victor is pas verhuisd met zijn familie. Hij is een nieuwe leerling op Creekwood High, en kan op deze nieuwe school zichzelf zijn. Hij hoort verhalen over ene Simon, die uiteindelijk een relatie kreeg met een jongen op zijn school en dat dit totaal werd toegejuicht. Victor worstelt met zijn eigen seksualiteit, maar is bang voor de reacties. Hij vraagt zich zeer af of de reacties net zo positief zouden zijn als bij Simon, dus begint hij voorzichtig te daten met Mia, het meest populaire meisje op school. En dat terwijl Victor toch veel ziet in zijn klasgenoot Benji…

Love, Victor weet erg mooi de sfeer van de boekverfilming van Becky Albertalli voort te zetten. Victor is een hele zachtaardige jongen die nog veel van zichzelf moet ontdekken, maar bang is voor de reacties van zijn familie. Ook moet hij erg wennen aan een nieuwe omgeving, net zoals zijn familie. Al snel maakt Victor vrienden en weet hij zijn weg te vinden op school, maar gaandeweg zijn leven bij Creekwood High merkt hij dat lang niet alles oké is. Zijn ouders vertonen spanningen in huis en Victor twijfelt aan zijn seksualiteit. Kan hij verliefd worden op de mooie Mia, of weet Benji juist zijn hart harder te laten kloppen? Victor is het toonbeeld voor de queer puber die nog niet alles op een rijtje heeft, maar wel zijn hart op de goede plek heeft.

Bron: Moviepulp.be

Wat de serie erg leuk maakt, zijn de personages. Het ene moment vind je de personages stom door bepaalde acties of opmerkingen, het andere moment vergeef je het ze omdat ze ook heel oprecht en vriendelijk zijn. Hoewel er genoeg miscommunicatie is en mensen elkaar niet volledig begrijpen, wordt alles op een fijne manier uitgepraat. Dat maakt de personages ook zo realistisch. Ze zijn niet allemaal perfect, maar leren van hun fouten en proberen het in de toekomst beter te doen. Zo ben ik enorm fan van Felix (de awkward vriend van Victor die er het beste van maakt) en hoewel ik Blake (het populaire meisje met een laag zelfbeeld) eerst wat irritant vond, is ze juist op mij gaan groeien. De liefdesperikelen van Victor zijn ook erg leuk om te volgen, omdat je al snel het gevoel hebt dat Simon bij Benji moet eindigen. Mia vond ik aan de andere kant een zeer eenzijdig personage. Ze heeft het voornamelijk over haar moeder die haar heeft achtergelaten, en alles wat ze voelt of meemaakt beargumenteert ze vanuit het feit dat ze moeite heeft met haar moeder die niks meer van zich laat horen. Wie weet dat ze in latere seizoenen een leuker personage wordt, maar ze wist mij juist te irriteren.

De serie kijkt erg lekker weg en heeft nog mooie knipogen naar de vorige film. Het is een film vol diversiteit en na dit seizoen wil ik alleen maar meer. Veel personages heb ik in mijn hart gesloten en hoewel er genoeg drama is waar iedereen mee moet dealen, gun ik iedereen een mooi einde. Seizoen 2 komt al bijna uit, dus sla nu snel je slag en begin aan deze mooie serie over liefde, vriendschap, familie, acceptatie en opgroeien als puber.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.