Serierecensie: Only Murders in the Building – Seizoen 1

Op Disney+ kwam elke week een aflevering online van Only Murders in the Building, een detective-comedy met onder andere Selena Gomez, die velen vooral zullen herkennen als kindertelevisie-actrice en zangeres. Samen met Steve Martin en Martin Shorts werd er een serie gemaakt over een moordzaak in een appartementencomplex in New York, waarin drie bewoners een true-crime podcast erover starten. Die wilden we wel uitproberen! Halverwege het seizoen werd al bekend gemaakt dat er een tweede seizoen zou komen, maar is deze serie echt zo succesvol als wordt gesuggereerd?

Bron: delagarde.nl

In New York wonen Charles Haden-Savage (een oude acteur die een detective speelde), Olive Putman (een Broadway regisseur die qua financiën wat problemen heeft) en Mabel Mora (een jonge vrouw die het appartement van haar tante restaureert) in een appartementencomplex waar een bewoner is gestorven, genaamd Tim Kono. Het lijkt een zelfmoordactie te zijn, maar de drie bewoners vermoeden dat er iets ontbreekt. Zou Tim Kono zijn vermoord? En zo ja, zou dit door een medebewoner uit het gebouw zijn? De drie starten een true-crime podcast, op zoek naar aanwijzingen wat er daadwerkelijk is gebeurd met Tim Kono…

Only Murders in the Building is een briljante serie die detective-elementen weet te combineren met een hoog gehalte aan comedy. De potentiële moord op Tim Kono houdt je in zijn greep, en samen met de personages probeer je de puzzelstukjes op de juiste plek te zetten. Wie is de dader? Elke week kwam ik weer met nieuwe ideeën, waardoor ik elke dinsdag weer voor de televisie zat voor een nieuwe aflevering. Daarnaast heb ik mij kapot gelachen door de personages. Mabel is een sarcastische jonge vrouw met gevatte opmerkingen, Charles is een ouderwetse man die uit zijn schulp kruipt en Olive is een optimistische entertainer die zijn zaken niet compleet op orde heeft, maar de drie vormen samen een legendarische groep die de serie dragen. De acteurs weten zo realistisch over te komen en Selena Gomez zet zich met deze serie weer helemaal op de kaart.

Bron: Volkskrant

Naast het feit dat de personages zo grappig zijn en het mysterie rondom de dood van Tim Kono spannend blijft, merk je ook de meerdere lagen die de personages hebben. Zowel Charles, Olive en Mabel hebben wat geheimen die ze beetje bij beetje onthullen, waardoor je merkt dat ze heel veel inhoud bevatten. Ze hebben een tragische achtergrond, maar samen weten ze elkaar op te pakken en verder op weg te helpen, en dat tijdens het oplossen van een moord! Daarbij is het appartementsleven in New York echt magisch, en weet je ondanks de spanningen jaloers te zijn op de prachtige woningen waar de personages in leven. Deze serie is echt perfect om te zien tijdens de herfst!

Only Murders in the Builing is een geslaagde detective die zo veel te bieden heeft. Er is zelfs een hele aflevering zonder geluid om de belevingswereld van een doof personage weer te geven, wat de serie des te interessanter maakt. Heet einde weet schokkend te zijn en maakt je nog nieuwsgeiriger naar het tweede seizoen. De raadsels rondom dit appartementencomplex zijn nog lang niet opgelost, en dat mag naar mijn idee ook nog lang duren! De serie weet je te verrassen met de ontknoping en ik geef het een dikke 9, kom maar op met dat nieuwe seizoen op Disney+!

1 reactie

  1. Ik vond de serie ook erg leuk! 😀

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.