Serierecensie: Over the Garden Wall

Over the Garden Wall is een serie die mij meerdere keren is aangeraden. Fans van Gravity Falls en Steven Universe zouden deze serie erg leuk vinden. Dat komt goed uit, want dat zijn twee van mijn favoriete series! Over the Garden Wall is te zien op Netflix en heeft maar 10 afleveringen van elk 10 minuten, dus binnen een avondje kan je de volledige serie gezien hebben. Ik was erg benieuwd naar deze serie, dus ik heb eindelijk deze serie gezien. Damn, dit is inderdaad een enorme aanrader!

 

Wirt en Gregory zijn twee broers en belanden in een groot en mysterieus bos. Gregory heeft een pad zonder naam en beide jongens willen graag naar huis, maar waar moeten ze heen? Het wordt duidelijk dat dit bos niet een normaal bos is, want de jongens worden achterna gezeten door een houthakker en the Beast, een monster dat de duisternis verspreidt over het bos…

Over the Garden Wall wordt aangegeven als kinderserie, maar is veel duisterder dan je denkt. De jongens komen in bijna elke aflevering in aanraking met nieuwe personages, die heel eng uit de hoek kunnen komen. Zo begint de aflevering vrij schattig en aandoenlijk, maar raakte ik meerdere keren gechoqueerd door de gruwelen in deze serie. Nog maar te zwijgen over the Beast. Veel bewoners van het bos hebben het over dit monster, maar de details rondom dit monster zijn onduidelijk. Ook krijg je in het begin veel vragen over de hele situatie. Hoe komen de broers in het woud en waarom hebben ze zulke vreemde kleren aan? Vele vragen speelden bij mij op, die uiteindelijk allemaal werden beantwoord. Het is dan vooral leuk om de serie opnieuw te zien, omdat dan vele onduidelijkheden in het begin heel logisch zijn.

 

Het lugubere van de hele serie maakt de serie heel spannend, maar de personages weten de serie nog leuker te maken. Zo is Wirt een vrij vreemde gast (ingesproken door Elijah Wood!). Hij is verliefd op een meisje, brabbelt soms hele poëzie in de avond en is heel dapper. Zijn broertje Gregory is daarentegen de meest aandoenlijke jongen ooit! Zijn stem is, zoals de fangirls en fanboys zeggen, SUPERCUTE en hij is daarbij ook lekker gek en spontaan. De twee jongens weten heel veel leven in de serie te stoppen, maar ook alle kleine personages hebben een uitgesproken persoonlijkheid.

Over the Garden Wall is bedoeld voor kinderen, maar sommige stukken zorgen ervoor dat het eerder voor volwassenen is. De personages zijn ontzettend leuk, de sfeer is lekker grimmig en het einde geeft een mooie ontknoping waarin alles duidelijk wordt en waarbij je de rillingen op je rug krijgt… Zeker een aanrader voor fans van Gravity Falls en Steven Universe! Ik heb deze serie nu al twee keer gezien, maar ik zie het zo voor me dat ik deze serie meerdere keren nog ga kijken…

Heb jij Over the Garden Wall al gezien?

1 reactie

  1. Ik heb Over the Garden Wall een paar weken geleden voor het eerst gezien en ik vond het geweldig. 😀

    Wat ik erg bijzonder vind aan deze serie is dat je iedereen op het eerste gezicht meteen beoordeelt of die goed of slecht is (slecht in de meeste gevallen) en dan erachter komt dat dat uiteindelijk helemaal niet zo is. Een beetje hoe onze samenleving werkt: je kijkt als je iemand voor het eerst ontmoet naar het uiterlijk en besluit daarop of je wel of niet met diegene om wil gaan, ongeacht te kijken naar de persoonlijkheid.

    De soundtrack vind ik ook geniaal. Het geeft een ouderwetse sfeer terwijl het gewoon recent gemaakt is. De hele serie eigenlijk.

    En natuurlijk zijn er de theorieën dat Over the Garden Wall een hertelling is van Dante’s Inferno, al kan ik daar zelf niet zo veel over zeggen.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.