Serierecensie: Riverdale

Er zijn veel series die ik graag een kans geef, maar bij Riverdale duurde het even voordat ik ermee begon. Deze serie had iets te veel aspecten die ik zelf niet echt zag zitten, maar op aanraden van mijn fangirl begon ik de serie toch te kijken. Zou de serie uiteindelijk toch goed zijn, of zou het een tegenvaller worden? Morgen begint het derde seizoen op Netflix, dus ik ben nu helemaal bij. Nu is het de vraag of ik het derde seizoen met veel plezier ga kijken…

 

Riverdale is een stadje vol geheimen. Archie is een normale puber met zijn beste vriendin Betty, maar raken langzaam verwikkeld in alle mysteries van Riverdale als een rijke schoolgenoot Jason sterft en wordt gevonden bij de rivier. Zijn tweelingzus Sheryl Blossoms is er kapot van, maar hoe is Jason gestorven? Is hij vermoord? Daarbij komt Veronica Lodge in de stad, een rijk meisje met een vader die in de gevangenis zit door duistere praktijken. De groep leert ook Jughead kennen, een jongen die woont aan de zuidkant van Riverdale (de lugubere kant van het dorp). Er is veel mysterie rondom Riverdale, wat het dorp erg gevaarlijk maakt…

Riverdale is een serie waar aan de ene kant onder de indruk van ben, maar het is ook een serie waar ik mij flink aan kan lopen ergeren. Desalniettemin bleef ik wel doorkijken. Er schuilt ondanks de frustraties wel veel kracht in Riverdale. De personages hebben namelijk meerdere lagen waar je op het eerste moment nog weinig van weet. Zo is Sheryl het hoofd van het cheerleadingteam en komt ze over als een typisch verwend en populair meisje, maar er schuilt veel meer achter deze meid. Iedereen heeft wel zijn of haar duistere kant en de complexiteit van de personages is groot, waardoor de ontwikkeling van de personages op bepaalde punten erg sterk is. Daarbij is het mysterie rondom de dood van Jason erg spannend, waardoor ik ook telkens door wilde kijken. Wanneer een bepaald mysterie is afgesloten, is er wel weer een andere deur geopend en kom je weer terecht in een andere verwikkeling rondom dit stadje.

Het was voor mij ook een hele zoektocht naar de dader. In seizoen 2 is er een gevaarlijke schurk in Riverdale, waardoor ik veel personages verdacht. Uiteindelijk had ik wel de juiste dader te pakken, maar ik was in de tussentijd vaak op het verkeerde been gezet. De spanning is bij sommige afleveringen om te snijden, maar halverwege het tweede seizoen had ik een flinke dip. Er was niks aan de hand in Riverdale en de focus werd gelegd op twee personages die mij totaal niet boeiden. Ik moest echt even doorzetten, want het einde van het tweede seizoen pakte wel goed uit.

Mijn ergernissen bij Riverdale? Ten eerste vind ik het Mean Girls-gehalte (vooral bij Veronica en Sheryl) erg hoog bij bepaalde afleveringen. Ik kan absoluut niet tegen krengerig gedrag en elkaar constant proberen te irriteren, wat helaas wel vaak gebeurde. Daarbij vond ik ondanks de complexiteit van sommige personages, andere personages juist zo zwak en vlak. Veronica en Archie zijn het voor mij totaal niet. Ze doen namelijk vaak dingen die niet bij hun karakter passen. Op het ene moment heeft Veronica het niet op haar ouders, maar even later zit ze compleet bij ze te slijmen. Maak alsjeblieft een beslissing! Daarbij deden sommige personages heel raar. In het ene seizoen elkaar haten, maar in het tweede seizoen een affaire met elkaar hebben (ik zal niet zeggen wie dit zijn, daar kan je zelf achter komen)? Het gedrag van sommige personages wat vaak zo dom en niet kloppend, waardoor het realistische gedeelte van de serie compleet naar beneden werd gehaald.

 

De trailer van het derde seizoen ziet er spannend uit, maar ik ben ook bang dat de makers de hele situatie wat willen opblazen omdat het nog spectaculair te maken. Ik hou mijn hart dus vast, maar ik kijk ook zeker uit naar nieuwe afleveringen van Archie, Betty, Jughead, Veronica en Sheryl. De serie zou van mij een mooie 7 krijgen, op naar het derde seizoen!

4 reacties

Naar het reactie formulier

 1. Dit is echt zo’n “love to hate” serie voor mij: lekker om te kijken en me overal kapot aan te ergeren, haha. Maar tot nu toe heb ik het nieuwe seizoen nog niet aangedurfd…

  1. Haha, dat kan ik begrijpen 😛 Ik heb de eerste aflevering gekeken en het wordt al meteen knallend, dus ben nu best benieuwd naar de rest!

  • Linda op januari 22, 2020 om 3:29 pm
  • Reageer

  Heyy
  Ik wil even zeggen als de meiden bij archie zijn met de gevangenis dat ze dan gaan dansen zit Midge er ook bij maar die was al dood voor dat stukje.
  Dat kan niet.

  1. Hallo Linda,
   Ik heb de aflevering niet terug gezien, maar weet je zeker dat het Midge is, en niet toevallig een meisje die erop leek? Op de IMDb-pagina van haar personage staat niet dat ze in seizoen 3 te zien is, dus het zou kunnen dat je je vergist. Lijkt me inderdaad gek dat ze die actrice betaalde om mee te doen in het derde seizoen, terwijl ze dan niet meer in de serie hoort haha 🙂

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.