Serierecensie: Sex Education (Seizoen 1 + 2)

Sex Education is een serie waar ik veel over hoorde toen het eerste seizoen uitkwam. De trailer overtuigde me nog niet om de serie te zien, maar doordat vele vrienden van me het keken, besloot ik het ook een kans te geven. Een jaar later keek ik zo snel mogelijk het tweede seizoen! Ik vertel je graag waarom deze serie zo goed is, zodat jij hem hopelijk ook snel gaat oppakken.

Bron: IMDb

Sex Education gaat over Otis, een ongemakkelijke jongen die een sekstherapeut heeft als moeder. Terwijl zijn moeder vele bedpartners heeft en alles weet van seks, vindt Otis het maar eng en vindt hij de puberteit vreemd. Wanneer hij door gekke omstandigheden een klasgenoot helpt met zijn seksprobleem, willen meer leerlingen op zijn middelbare school advies van Otis. Otis zet samen met Maeve, een klasgenote van hem, een klein bedrijfje op waarin Otis leeftijdsgenoten helpt met hun problemen in relaties en seksualiteit. En dat terwijl Otis eigenlijk nergens ervaring mee heeft…

Sex Education heeft een vrij bijzonder begin. Je begint met een seksscène, die ook vrij ongemakkelijk is. Deze serie is ontzettend puberaal en gaat over alle vormen van seks. Ik snap wel dat mensen die wat preuts zijn even moeten wennen aan de directe beelden, maar die directheid is ook heel sterk, omdat het heel realistisch is. Deze serie snijdt veel seksuele taboes aan en zorgt er alleen maar voor dat jongeren (maar ook oudere kijkers) toch veel zullen opsteken van deze serie. Niet alleen dingen over seks, maar ook over relaties, vriendschappen en familie en openheid. De serie bevat veel energie en heeft genoeg wendingen in het verhaal, gekke gebeurtenissen en verdieping van personages dat je geen moment verveeld raakt, dus uitermate geschikt als je weer een serie wilt bingewatchen!

Bron: IMDb

Ik heb vaak genoeg keihard moeten lachen door de gebeurtenissen in Sex Education. Deze realistische, ongemakkelijke en hilarische momenten zorgen ervoor dat je je eigen leventje juist vrij normaal vindt. Vooral Otis is echt zo ontzettend awkward, echt een volledig contrast met zijn moeder. Toch weet hij gaandeweg de serie steeds opener te zijn en begin je steeds meer om hem en andere personages te geven.

Bron: IMDb

De kracht van deze serie ligt vooral bij alle personages. Ook al doen sommige personages wat verkeerd, uiteindelijk weet je ze weer te vergeven en voel je je betrokken bij iedereen. Je leeft mee met de ongemakkelijkheid en de druk waar Otis mee te maken krijgt, je leeft mee met de thuissituatie van Maeve, je geniet van Erics levensstijl en zijn positieve houding, je begint steeds meer te geven om Connor (die je aan het begin juist haat) en Aimee is zo onschuldig en lief dat je ook een zwak voor haar krijgt. Elk personage heeft iets waardoor je hem of haar leuk vindt, waardoor je constant hoopt dat alle personages mooie dingen meemaken. Daarbij is deze serie ontzettend queer en zijn er meerdere personages uit de LGBTQ+ community die worden gerepresenteerd. Ik wou dat deze serie bestond toen ik op de middelbare school stond, want deze serie zorgt ervoor dat veel jongeren veel meer acceptatie zullen hebben voor mensen die niet hetero zijn. In mijn puberjaren was dit echt nog een taboe en waren weinig leerlingen op mijn middelbare school supportive als het gaat om andere seksualiteiten, maar ik weet zeker dat series zoals Sex Education jongeren kunnen inspireren en opener kunnen laten zijn tegenover mensen met een hele andere achtergrond.

Deze serie zit vol diversiteit, uiteraard veel seks, maar ook vele mooie boodschappen en levenslessen op het gebied van romantiek, familie, stress, de druk die de maatschappij je oplegt en acceptatie. Een puberaal tintje en een hilarische ondertoon, met ook nog eens personages die je hoe dan ook geweldig gaat vinden. De eerste twee seizoenen van Sex Education krijgen van mij een dikke 9 en ik kijk zeker uit naar het derde seizoen!

2 reacties

  1. Dit is zo’n serie die ik regelmatig opnieuw wil kijken omdat hij zo goed is!

    • Lisa (kindnessreads) op januari 27, 2020 om 4:14 pm
    • Reageer

    Het is zo zo goed!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.