Serierecensie: She-Ra and the Princesses of Power

Twee jaar geleden begon ik met het kijken naar She-Ra and the Princesses of Power, een reboot op de She-Ra franchise uit 1985. Deze serie is gemaakt door Noelle Stevenson (maker van Nimona en Lumberjanes), waardoor ik al snel enthousiast raakte. Dit jaar kwam het vijfde seizoen uit en deze had ik snel gezien, maar toen besloot ik de serie opnieuw te gaan kijken. Na de vijf seizoenen opnieuw gezien te hebben ben ik nog enthousiaster over deze serie geworden, dus ik vertel je graag waarom je deze serie een kans moet geven!

Bron: IMDb

Adora is een weeskind dat is opgenomen in de Horde, waar ze heeft geleerd om te vechten. Ze heeft veel potentie om een hoge functie te krijgen in de Horde en wordt op een missie gestuurd om een rebellenbeweging te stoppen. Tijdens haar missie ontdekt ze een zwaard, die haar kan laten transformeren tot She-Ra, een magische strijder. Ze komt erachter dat de Horde juist wrede plannen heeft voor de magische koninkrijken in de wereld, en ze wordt lid van de rebellenbeweging. Ze krijgt nieuwe vrienden, terwijl ze haar goede vriendin Catra achterlaat in de Horde. Kan Adora ervoor zorgen dat de wereld wordt gered van de oorlog?

She-Ra and the Princesses of Power is een serie vol avontuur, magie, karakterontwikkelingen en diversiteit. Je volgt Adora die zichzelf opnieuw moet ontdekken, omdat ze haar hele leven dacht dat ze aan de goede kant stond. De Horde is juist slecht, terwijl de koninkrijken worden onderdrukt. Wanneer Adora kan veranderen in She-Ra, leert ze meer over haar lot en brengt ze andere prinsessen bij elkaar. Prinsessen klinkt misschien suf, maar de personages zijn juist krachtige magiërs die hun koninkrijk beschermen. De worldbuilding is ook erg goed gedaan en de verhaallijn wordt steeds meer uitgebreid, met een spectaculair einde waar de spanningen hoog oplopen. Er zijn genoeg spannende afleveringen waardoor je het liefst de serie wilt bingewatchen, wat ik ook heb gedaan.

Bron: IMDb

Vooral de personages spraken mij enorm aan. Adora is een dappere meid die veel worstelt met haar identiteit. Is haar lot al bepaald doordat ze She-Ra kan zijn, en kan ze ooit nog haar vriendschap met Catra herstellen? Ze moet even wennen aan het leven met de prinsessen, maar volgt haar hart en komt zo op het juiste spoor. Katra is daarentegen gekweld en wordt steeds slechter, maar ondanks dat merk je dat ze nog geeft om Adora.

Bron: IMDb

Glimmer is een hele vrolijke prinses die steeds zelfstandiger wordt naarmate de serie vordert. Ze krijgt meer verantwoordelijkheden en weet daar af en toe niet goed mee om te gaan, maar ze leer van haar fouten en weet haar naasten te beschermen. Bow is een aandoenlijke jongen met en hart van goud en veel meer lef dan hij in eerste instantie denkt. De andere prinsessen krijgen door de seizoenen heen ook steeds meer aandacht, iedereen krijgt een bepaalde groei. Entrapta is ook een van mijn favoriete personages. Ze doet af en toe slechte dingen, maar dat komt omdat ze eerder goed met machines om kan gaan dan met mensen (Noelle Stevenson heeft uiteindelijk ook verteld dat Entrapte een vorm van autisme heeft). Voor de rest wil ik Double Trouble nog belichten, omdat dit een non-binary personage is, die ook is ingesproken door een non-binary persoon. Er zitten meerdere LGBTQ+ personages in het verhaal, wat echt een verademing is. En tot slot nog een shoutout naar Seahawk, de meest mislukte maar hilarische avonturier die je je maar kan voorstellen.

Bron: IMDb

Het grote kwaad in de serie vond ik indrukwekkend, hoewel het laatste seizoen iemand introduceert waar ik persoonlijk iets minder mee had. De motieven waren niet echt duidelijk, waardoor ik de slechterik niet volledig begreep. Voor de rest is de doelgroep van de serie niet heel specifiek, aangezien de show voor zowel jonge als oude kijkers leuk kan zijn. Daarnaast zit ik nog wel met wat vragen rondom de serie (zoals de oorsprong van het zwaard en het universum buiten Etheria), dus het liefst had ik nog wel een extra seizoen willen zien, of juist een film waarin wat onduidelijkheden wat meer uitleg kregen. De grote oplossing was ook pas aan het eind van het laatste seizoen gevonden, wat een tikkeltje te snel ging. Nu is het verhaal na vijf seizoenen wel perfect afgesloten, maar doordat ik wat research deed wat betreft het originele verhaal van She-Ra, denk ik dat er zeker nog ruimte is om meer te verkennen en meer te weten te komen. Jammer genoeg heeft Noelle Stevenson gezegd dat er waarschijnlijk geen extra seizoen gaat komen, maar ik denk zeker dat er genoeg mogelijkheden waren voor extra avonturen.

She-Ra and the Princesses of Power is een aanrader als je hebt genoten van series zoals Avatar The last airbender en Steven Universe. Er zijn wat kleine opmerkingen bij deze serie, maar afgezien daarvan is het een geweldig avontuur vol magie, diversiteit, interessante personages en hartverscheurende en hartverwarmende momenten. Deze serie verdient in ieder geval veel meer lof, want voor mij is dit echt een meesterwerk en geef ik het een dikke 9!

Heb jij She-Ra and the Princesses of Power al gezien?

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.