Serierecensie: Space Force – Seizoen 1

Op Netflix kwam eind mei Space Force uit, een komische serie over de ruimtevaart, van de makers van The Office. Hoewel ik The Office nooit heb gezien, hoor ik er veel goede verhalen over en was ik erg benieuwd naar deze nieuwe serie. Genoeg bekende acteurs die meespelen, dus ik gaf het zeker een kans. Op naar de ruimte!

Bron: IMDb

Mark Naird wordt de leider van de Space Force, een nieuwe strijdmacht van de Verenigde Staten. Hij verhuisd naar Colorado met zijn dochter, terwijl zijn vrouw in de gevangenis zit. Mark is verantwoordelijk voor de ruimtevaartprojecten, wat eenmaal niet zonder problemen gaat.

Bron: IMDb

Space Force is een serie die een beetje schommelt tussen genres. Aan de ene kant is het een comedy vol knullige taferelen, terwijl het ook een vleugje drama heeft. Je volgt Mark Naird (Steve Carell), die het project rondom de space force moet leiden. Je krijgt de president niet te zien, maar het is duidelijk dat het gaat over Trump, die gekke tweets verspreidt en zijn prioriteiten niet op orde heeft. Dit geeft echt de satire, want het maakt de Verenigde Staten enigszins belachelijk. Zeker in de eerste twee afleveringen komt dit duidelijk naar voren en moest ik erg lachen om de serie, hoewel hardop lachen niet gaat lukken. Mark is al snel opgefokt door zijn nieuwe functie, waardoor de acteur lekker kan uitbouwen in zijn rol.

Bron: IMDb

In de tweede helft van het seizoen is er meer een gevoelige sfeer. Mark bekommert zich om zijn vrouw en hij weet ondanks zijn drukke werk zich meer te richten op romantiek en zijn familie. Er is wat meer binding met de personages, wat ik niet helemaal zag aankomen, aangezien ik vooral humor verwachtte. De absurditeit rondom het ruimteprogramma zorgt voor grappige taferelen, maar daarnaast zie je dat Mark het ook zwaar kan hebben.

Bron: IMDb

Hoewel dit eerste seizoen wellicht niet zo spetterend is verwacht, is het wel een serie die ik wil blijven volgen. Met dit budget en deze acteurs verwacht je wellicht meer humor, maar misschien pakt het verhaal meer uit bij de volgende seizoenen. De makers moeten even inkomen, maar het einde zorgde voor veel verhaallijnen waar veel mee gedaan kan worden. Het eerste seizoen van Space Force krijgt van mij een 7 en was het vijf uur kijken zeker waard.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.