Serierecensie: The Dragon Prince seizoen 2

The Dragon Prince is een fantasyserie van een van de makers van The Last Airbender. Het eerste seizoen vond ik in ieder geval erg leuk, dus toen het tweede seizoen vorige week uit kwam wilde ik hem meteen zien! Binnen 24 uur had ik ook dit seizoen uit, maar wist het verhaal nog beter te worden dan het eerste seizoen?

 

Callum, Rayla en Ezran zijn op weg naar Xadia, het rijk van de elfen. Het drakenei is uitgekomen en het kleine draakje groeit langzaamaan op. De reis verloopt prima, maar ze worden achtervolgd door Claudia en Soren, die van hun vader de prinsen moeten opsporen en moeten vermoorden. De koning is al verslagen, dus het rijk van de prinsen begint te maken te krijgen met dreigingen van de elfen en zelfs de draken. Kunnen Callum, Rayla en Ezran het jonge draakje naar Xadia brengen en vrede stichten tussen de mensen en de elfen?

The Dragon Prince laat in het tweede seizoen meer dingen zien van de magische wereld. Hoewel de elfen nog niet echt naar voren komen, zijn er toch andere soort elfen die je te zien krijgt. Daarbij krijg je meer uitleg over de magie van de elfen. Callum wil maar al te graag magie beheersen, maar het ziet er naar uit dat hij geen magie in zich heeft. Daarbij merk je dat Ezran een speciale band heeft met dieren en leer je de andere mensenrijken kennen. Ook krijg je te horen wat er gebeurde met de moeder van Callum en Ezran, die is omgekomen. Dit achtergrondverhaal vond ik heel interessant en ik begon steeds meer mee te leven met de personages.

Callum heeft het zwaar nu hij weet dat zijn vader niet meer leeft. Hij heeft alleen nog een brief van de koning, welk onschatbare informatie bevat. Callum dealt daarnaast met zijn wens om magie te gebruiken en zijn verliefdheid. Ezran begon ik in dit seizoen steeds meer te respecteren. Hij is een hele verstandige jongen die op jonge leeftijd al volwassen moet worden, waar je als kijker alleen maar bewondering voor kan hebben. Rayla is daarbij een sterke meid die ook wat humor in zich heeft, maar Claudia en Soren waren wat tegenstrijdig. Hun persoonlijkheden vond ik heel leuk, maar door hun slechte vader doen ze erg verkeerde dingen die veel consequenties kunnen hebben.

 

De animatiestijl vind ik zelfs vooruitgang hebben ten opzichte van het eerste seizoen. Het eerste seizoen had soms wat beelden die niet vlot liepen, maar nu gingen alle bewegingen van de personages erg soepel. Er zijn twee spectaculaire gevechten in dit seizoen waar ik erg van genoot, net zoals de uiterlijkheden van de personages. Er is weer genoeg diversiteit te vinden in dit seizoen, van seksualiteit, fysieke beperkingen en huidskleur.

Hoewel ik erg genoot van dit seizoen, vond ik het verhaal nog vrij kalm. Ik had toch iets meer actie verwacht en meer vooruitgang in de tocht naar Xadia, maar dat moet toch nog even wachten op het derde seizoen. Ik verwacht dat er nog ongeveer twee seizoenen gaan komen, maar het mag van mij nog wel een tijdje doorgaan! Ik wil nog meer draken zien en ik kan niet wachten tot de personages Xadia gaan verkennen. Laat dat derde seizoen maar snel komen!

 

Heb jij The Dragon Prince al gezien?

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.