Serierecensie: The Hollow – Seizoen 2

Toen ik The Hollow keek, was ik het hele eerste seizoen erg enthousiast. Er was genoeg mysterie, er waren zo veel magische of mythologische figuren en elke aflevering zat weer vol avontuur. Deze constante zoektocht die als een wedstrijd leek had zo veel potentie, maar toen kwam het einde. Dat was pas een domper! Ik hoefde niet perse een tweede seizoen, want het einde had de serie compleet verpest. Als ze nou iets konden doen om het einde van het eerste seizoen te veranderen zou een tweede seizoen wel mogelijk zijn. Toen het tweede seizoen uitkwam had ik weinig te kijken, dus besloot ik het vervolg toch maar een kans te geven.

Bron: IMDb

Mira, Kai en Adam worden wakker in hun eigen wereld. The Hollow lijkt voorbij te zijn, maar niet is wat het lijkt. Ze zitten nog steeds in de game, maar hoe is dit mogelijk? Ze gaan weer op avontuur uit, zeker nu een andere groep meedoet aan The Hollow…

Hoewel het einde van het eerste seizoen tenenkrommend was, weet het tweede seizoen daar gelukkig op terug te komen en daar een draai aan te geven. De personages zitten weer in het spel, en komen weer in het ene na het andere avontuur terecht. De actie is weer lekker op een hoog pitje gezet en een paar nieuwe personages zorgen ook voor genoeg nieuwe spanningen in het verhaal. De serie kijk je ook met gemak weg, dus prima om te bingewatchen!

De personages worden nu iets meer uitgewerkt, zeker wat betreft het verleden van personages. De concurrenten van het eerste seizoen hebben nu ook meer diepgang en er bepaalde onthullingen worden gedaan. Zo weet je in het begin wat over Adam, wat zeker dingen verklaart uit het eerste seizoen. Daarbij wordt er veel meer uitleg gegeven over het plan achter The Hollow en is er een plottwist die al werd gehint aan het einde van het eerste seizoen. Naar mijn idee erg voorspelbaar, maar wellicht dat jongere kijkers wel erg verbaas zijn.

Het tweede seizoen van The Hollow heeft zeker het gênante einde van het eerste seizoen goedgemaakt. Er worden meer antwoorden gegeven op je vragen, het tempo zit er goed in en de personages krijgen steeds meer diepgang. Een derde seizoen is mogelijk door de laatste paar seconden van het seizoen, maar een vervolg op de serie is al geannuleerd, dus hier moet je het als kijker mee doen. Ik ben in ieder geval erg tevreden met het vervolg, het is maar goed dat ik het een kans gaf! The Hollow is geen meesterwerk, maar zeker leuk voor een bingewatchsessie.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.