Serierecensie: The Mandalorian – Seizoen 1

Toen Disney+ verscheen, waren veel mensen klaar toen ze eenmaal een abonnement moesten betalen. Maar goed, veel fans bleven wel hangen, want The Mandalorian kwam online! Een serie over Star Wars over een bijzondere soldaat die zijn eigen weg volgt en mensen moet uitschakelen. Aangezien het tweede seizoen bijna online komt, leek het me goed om even terug te blikken op het eerste seizoen, want ik vond het een heerlijke serie!

Een Mandaloriaan is een premiejager die aan de buitenkant van het universum vele opdrachten aanneemt. Als hij op een dag een vijftigjarig doelwit moet opsporen en levend moet meenemen, ziet hij dat het een klein wezentje is die een baby is en dezelfde soort is als Yoda. De Mandaloriaan neemt het Kind mee op een intergalactisch avontuur, terwijl zijn opdrachtgevers achter het Kind aangaan…

Bron: NL IGN

De serie speelt zich af tussen The Last Jedi en The Force Awakens, dus ook Star Wars-nieuwelingen kunnen na de originele trilogie dit verhaal oppakken. De serie deed me meteen erg denken aan de originele trilogie, aangezien het erg aanvoelt als een western met sci-fi elementen. Elke aflevering is een nieuw avontuur dat doet denken aan een oude western, waarbij er constant weer een nieuw doelwit of tegenstander is. Bijna elke aflevering heeft ook weer een nieuwe planeet die verkend wordt, dus je gaat veel verschillende omgevingen zien en dat maakt de serie zeker divers. Vele verschillende personages komen voorbij, maar er is natuurlijk een personage die er echt uitspringt…

Het Kind is echt een van de meest aandoenlijke wezentjes die je tegen gaat komen. Baby Yoda (hij heet zo door veel fans, maar hij is dus niet Yoda uit de films) is ontzettend schattig en hoewel die enorme krachten bezit, is het wezentje nog erg onwetend en zelfs na een kwade streek kan je hem meteen vergeven als je alleen al naar die oogjes kijkt. Daarbij is de Mandaloriaan (vaak Mando genoemd) een strijder met een zwak hart, zeker naarmate de serie vordert. Hoewel je niet zijn gezicht ziet (hij moet altijd zijn helm opdoen en zijn gezicht niet aan levende wezens laten zien), merk je toch de emoties die hij voelt, dat noem ik nog eens knap acteerwerk!

Bron: Serietotaal

The Mandalorian is een heerlijke serie die het oude sfeertje van Star Wars goed weet te bevatten. Een diversiteit aan omgevingen en personages, spannende actiescènes, vele avonturen en personages die je in je hart zal sluiten. Ik ben in ieder geval erg benieuwd naar het tweede seizoen, wie weet wat er allemaal te beleven valt! Deze komt eind deze maand online, dus voor mij de reden om mijn abonnement op Disney+ te behouden.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.