Serierecensie: The Umbrella Academy – Seizoen 2

Vorig jaar keek ik naar The Umbrella Academy en was ik meteen verslaafd. De personages waren zo geweldig, de serie kijkt heerlijk weg en het einde was erg spannend. Ik kon niet wachten op een tweede seizoen, en die kwam er eind juli! Uiteraard was ik erg ongeduldig en keek ik meteen in het weekend het hele tweede seizoen. Ik had enorm hoge verwachtingen, dus kon deze serie het vorige seizoen evenaren?

Bron: IMDb

De superhelden van The Umbrella Academy hebben de wereld zien vergaan, maar konden net op tijd tijdreizen naar het verleden, in de hoop dat ze het einde van de wereld kunnen tegenhouden. Er is alleen een probleem, want bijna iedereen komt terecht in een ander jaar in Dallas! Ze zijn teruggereisd naar de jaren 60, en Number Five kwam terecht in een wereld waarin er een kernoorlog werd gevochten. Gelukkig kan hij nog een paar dagen terug de tijd in reizen. Nu moet hij de Umbrella Academy snel optrommelen en de wereld beschermen tegen dit naderend onheil…

Bron: IMDb

Dit tweede seizoen van The Umbrella Academy gaat meteen door na het eerste seizoen en alle personages komen terecht in elk een ander jaar in de jaren ’60. Ieder weet uiteindelijk zijn of haar weg te vinden en een eigen leven te beginnen, maar dat verandert als Number Five weer naar iedereen op zoek gaat. De opbouw is lekker rustig en het is heel leuk om te zien hoe de personages dealen met het tijdreizen. De een is getrouwd, de ander werkt bij een club, en er is zelfs iemand die een eigen sekte heeft gestart! Toch is er naderend onheil en wil je als kijker niet stoppen met bingewatchen. Hoe zal dit nu weer aflopen? Nieuwe tegenstanders komen erbij en er zijn genoeg personages waar je rekening mee moet houden. Ik was constant geamuseerd en de oplopende spanning werkte subliem!

Bron: IMDb

Vooral de personages zorgen ervoor dat deze serie zo heerlijk is om te zien. Luther is zo’n sterke man, maar is juist erg gevoelig en aandoenlijk. Klaus is ook fantastisch, hij is zo losbandig en gek! Ben vond ik ook een hele goede toevoeging, hij is erg grappig en eigenwijs. Vanya vond ik in het vorige seizoen weinig pit hebben, maar nu heeft ze dat wel iets meer. Five is ook een held (dat je als zestienjarige acteur een man van zestig overtuigend kan spelen is echt een topprestatie) en ook de nieuwe personages waren erg divers. Ik vond de Zweedse moordenaars alleen niet heel veel toevoeging geven aan het verhaal, ze hadden weinig achtergrond en ze waren ook vrij ineffectief.

Bron: IMDb

Het hele tijdreisaspect is heel interessant, helemaal als de Umbrella Academy door heeft dat een belangrijk persoon in de buurt is… Ik had wat plottwists zien aankomen, maar de serie wist me vaak genoeg te verrassen. Er zijn wat losse eindjes (eentje waarvan ik hoop dat die niet meer aandacht gaat krijgen in het volgende seizoen), maar het einde zorgt ervoor dat er hoe dan ook wel een derde seizoen gaat komen. Ook was de soundtrack weer erg goed, de muziekkeuze weet nog meer energie te geven aan het verhaal. Ja hoor, deze serie weet zichzelf te overtreffen! De personages zijn briljant en hun onderlinge chemie is zo overtuigend, het verhaal zit zo lekker in elkaar en de serie houdt je in zijn greep. Kom maar door met dat derde seizoen, want deze serie is echt een van mijn favoriete series geworden! Het tweede seizoen van The Umbrella Academy krijgt ondanks wat kleine opmerkingen een dikke 10, ik wil meer!

2 reacties

  1. Doordat we op vakantie gingen kon ik niet alles kijken (en mijn vriend wil er maar 1 per dag zien), dus ik heb nu nog twee afleveringen te gaan. Ik vind de serie zó tof! De Zweden vind ik inderdaad weinig toevoegen. Hoop dat er niet een al te grote cliffhanger is in aflevering 10. Spannend!

    1. Haha, succes met die laatste aflevering… 😉

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.