Serierecensie: The Umbrella Academy

Gerard Way is een zanger (van My Chemical Romance) en heeft naast zijn muziek ook een passie voor graphic novels. Zo maakte hij The Umbrella Academy, een reeks die nu ook is uitgebracht als serie op Netflix! Ik keek al een hele lange tijd uit naar deze serie, dus al snel begon ik eraan toen hij online kwam te staan. Was de serie net zo goed als ik had verwacht?

 

The Umbrella Academy begint met 43 vrouwen die op een dag plots bevallen van een kind, terwijl ze daarvoor helemaal niet zwanger maken. Een miljardair koopt 7 kinderen over van hun moeders en naast de opvoeding traint hij ze ook, aangezien deze kinderen speciale gaven bezitten. Alleen Vanya heeft geen kracht en de andere zes kinderen bestrijden de misdaad, maar vijftien jaar later is de groep uit elkaar gegroeid. Eentje zit op een missie op de maan, de ander is wereldberoemd, de ander is drugsverslaafd en eentje is zelfs dood… Dan gaat de miljardair dood en komen vijf van de zeven kinderen bij elkaar, die nu volwassenen zijn. Dan komt opeens Number Five, een van de kinderen die door ruimte, maar ook door tijd kan reizen, terug uit de toekomst. Hij ziet er weer uit als kind en vertelt dat hij jaren lang in de toekomst heeft gezeten en weet dat de aarde kapot zal gaan, over zeven dagen… 

The Umbrella Academy is een serie waar ik met gemak verslaafd aan raakte. Ja, het heeft misschien lichte minpuntjes, maar deze serie is zo spannend, kijkt lekker weg en de personages zijn fantastisch! Ten eerste is de verhaallijn licht voorspelbaar. De aarde zal over een week vernietigd worden, maar wat is de oorzaak daarvan? Dat is vrij makkelijk te bedenken, helemaal als je verder komt in de serie. Toch ben je benieuwd naar de aanloop van het einde van de wereld, kunnen de leden van de Umbrella Academy dit naderend onheil stoppen? Tijdreizen, huurmoordenaars, flashbacks naar het verleden en vele geheimen, je ziet het allemaal! Telkens als ik de serie even niet kon kijken, had ik het verhaal constant in mijn hoofd. Je moet gewoon weten hoe het eindigt!

 

De acteurs zijn stuk voor stuk fantastisch. Elk van de zeven kinderen is wat ontspoord. Nummer 3 is een meisje die haar geruchten de werkelijkheid laat worden, waardoor ze wereldberoemd is geworden en alles krijgt wat ze wil. Hierdoor is haar leven wel een grote leugen, wat ze maar al te hard merkt. Klaus (nummer 4) heeft juist een gave die hij onderdrukt door constant drugs te gebruiken of te drinken. Klaus vond ik echt hilarisch en was zeker mijn favoriet! Number Five wordt gespeeld door een jongen van vijftien, terwijl hij eigenlijk een man van rond de zestig is. Dat zo’n jonge acteur zo overtuigend kan spelen is geniaal en daar kan je alleen maar bewondering voor hebben. Elke personage is wat eigenaardig, heeft zijn of haar eigen achtergrondverhaal en je merkt wat voor impact een speciale gave kan hebben in iemands leven.

De special effects zijn aangenaam en de actie is lekker ruig, dus ik ben fan! Het seizoen eindigt met een cliffhanger, dus je kan zeker een tweede seizoen verwachten. Deze moet ik ook zeker zien, want The Umbrella Academy is het kijken dubbel en dwars waard! De acteurs zorgen voor een ideale kijkervaring. Deze serie heeft actie, mysterie, magie, drama en meer. Dit moet je zien!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.