Sword Art Online – Seizoen 2

Sword Art Online vind ik een fantastische anime. In mijn recensie over het eerste seizoen was ik al heel enthousiast, maar was ik dat ook over het tweede seizoen? Ik hoorde namelijk door veel mensen wat negatieve verhalen over het tweede seizoen. Na het eerste seizoen wilde ik alleen maar meer, dus ik ging uiteraard het tweede seizoen kijken. Let wel op, want hier zitten wel wat spoilers in het over het eerste seizoen van Sword Art Online, niet verder lezen als je die nog niet hebt gezien!

Na de verhalen in Aincrad en Alfheim Online, stappen de personages nu over op een andere game. Gun Gale Online is net zoals Sword Art Online een virtual reality game, waarin er werelden zijn waarin mensen met geweren op elkaar schieten. Als ze winnen, kunnen ze zelfs geld winnen in de echte wereld. Sinon is een sterke speelster in deze game en wordt één van de beste spelers. Toch is er gevaar in de game. Een geheim persoon genaamd Death Gun die met zijn pistool via de game mensen in de echte wereld kan vermoorden. Kirito wordt aan het werk gezet om deze gevaarlijke moordenaar te stoppen.

De eerste helft van dit seizoen vond ik niet al te denderend, wat vooral kwam door de game die de personages speelden. Gun Gale Online is een schietgame en wist mijn aandacht niet volledig te grijpen. Ik miste het fantasygedeelte, maar de actie was gelukkig wel aanwezig. De (schiet)gevechten waren best spectaculair, maar het hele sfeertje sprak mij niet echt aan. Het hele mysterie rondom Death Gun is wel interessant. Wie is deze persoon en hoe kan hij mensen in de echte wereld vermoorden? Het nieuwe personage Sinon had ook een duister verleden en haar achtergrond vond ik zeker interessant. De afleveringen in Gun Gale Online hadden een goede opbouw en de climax heeft mij zeker verbaasd.

Het tweede deel van dit seizoen had een iets ander verloop en de sfeer vond ik daarin stukke beter, alleen waren de opdrachten die de personages hadden verricht minder spannend. Het leken meer op side-quests die niet ontzettend belangrijk waren, maar meer opvulling waren voor het seizoen. De tekenstijl wist mij gelukkig te amuseren en de mythologische achtergrond bij deze afleveringen vond ik heel gaaf, maar het miste het epische gedeelte waar ik op hoopte. Toch wisten de laatste afleveringen van dit seizoen een diepe indruk op mij achter te laten. Ik had het niet aan zien komen, maar uiteindelijk werd de serie behoorlijk emotioneel en vond ik het erg fijn dat Asuna meer in de schijnwerpers stond. Na de laatste aflevering zat ik echt met een zwart gat in mijn borstkas, het was pijnlijk en ik verlang ontzettend naar het derde seizoen! Het tweede seizoen kon misschien niet helemaal tippen aan het eerste seizoen, maar het was zeker geen teleurstelling.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.