The 100

Een maand geleden besloot ik te beginnen met de serie ”The 100”. Ik vond het boek erg leuk (ik gaf het een dikke 9 in mijn recensie), maar hoe is de serie? Seizoen 2 draait nu op volle toeren en een derde seizoen wordt binnenkort gemaakt. Klinkt al best succesvol, maar vindt NerdyGeekyFanboy dat ook?

Wauw, deze serie is zo gaaf, maar heel anders dan de boeken. De eerste aflevering van het eerste seizoen had eigenlijk al een groot deel van het eerste boek in beslag genomen, en de verhaallijn en personages zijn heel anders. Sommige personages leven nog, personages zijn eruit gehaald en er zijn nieuwe personages in de serie gekomen. De serie is dus echt licht gebaseerd op het boek (het concept is hetzelfde), maar de makers hebben er echt een eigen draai aan gegeven.

The 100 gaat over de mensheid, die nu al lang in de ruimte leeft omdat de aarde niet meer bewoonbaar is door de radioactieve straling. De voorraden raken alleen op in het ruimtestation. De oplossing is als volgt: 100 jeugdcriminelen worden naar de aarde gestuurd om te kijken of het leven op de aarde weer mogelijk is. Deze tieners proberen te overleven in de jungle, en komen er achter dat de aarde toch niet zo onbewoonbaar is als gedacht…

 

Om te beginnen vind ik het concept van The 100 heel cool: Roekeloze pubers die in de wilde natuur worden losgelaten en zichzelf moeten redden van gevaarlijke mensen die zich hebben aangepast aan de radioactieve straling. Deze serie zit vol met geweld en actie met de nodige cliffhangers. Ik heb deze serie echt in lange zitten gekeken, want ik kon het echt niet bij één aflevering houden. Ik heb zelfs momenten gehad dat ik schrok en sommige momenten waren echt ondraaglijk spannend.

De special-effects en de setting zien er ook goed uit, het ruimtestation hebben ze mooi vormgegeven en ook de scènes op de aarde zien er realistisch uit. Ik heb hooguit een paar keer de indruk gehad dat het er wat nep uit zag, maar voor de rest zag het er heel indrukwekkend uit.

Het acteerwerk is ook super, elk personage bracht wel een bepaald gevoel bij me op. Ik hield van sommige personages, sommige waren dan weer angstaanjagend en ik heb ook bepaalde mensen gehaat in deze serie. Ook is er genoeg karakterontwikkeling, halverwege het verhaal kreeg ik toch een hele andere kijk op bepaalde personages. En nog maar te zwijgen over de knappe actrices in de serie (Octavia en Clarke, wow…). Ook de vrouwelijke kijkers kunnen genieten van sterke gasten/mannen.

Ik moet zeggen dat ik wel even moest inkomen in het eerste seizoen, maar dat het telkens spannender en leuker werd. De cliffhanger aan het einde van seizoen 1 was ook slopend, en seizoen 2 breidt de wereld van The 100 alleen maar uit en het wordt veel ingewikkelder en gevaarlijker dan gedacht. Niemand is wat hij/zij lijkt, en dat maakt het zeer episch.

Benieuwd naar deze serie? Kijk dan vooral naar de trailer van het eerste seizoen!

 

Een serie die heel anders is dan de boeken, maar alsnog is het heel leuk om te zien! Zeker een aanrader als je houdt van avontuur, actie en geweldige acteurs/actrices!

Kijk jij al naar The 100?

10 reacties

1 ping

Naar het reactie formulier

 1. Ik ben ook zo verslaafd aan deze serie!

  • Monica op februari 2, 2015 om 8:58 am
  • Reageer

  OMYGOD ja! Ik vind t helemaal geweldig 😀

 2. Deze serie is zooooo goed <3. Echt verslavend! Ik heb ook even een happy dance gedaan toen bleek dat de serie een derde seizoen krijgt ;D

 3. Suuuuuperleuke serie, ik moet dringend eens S2 kijken ^^

 4. Helemaal verslaafd aan deze serie dankzij m’n huisgenootje! Dinsdag weer een nieuwe ep in de USA dus woensdag hier in Nederland! Kan niet wachten !!

 5. Het eerste seizoen vond ik helemaal geweldig! Alleen wist ik niet zo goed wat ik van het einde van het seizoen moest denken, ik wist niet of ik het echt leuk vond wat voor richting de serie uit zou gaan. Ik heb inmiddels een aantal afleveringen van het tweede seizoen gezien en ik vind het tegen mijn verwachtingen in toch erg leuk!

 6. Staat deze op netflix? Ik wil hem heel graag gaan kijken!

  1. Ik heb geen idee, hij is niet recentelijk toegevoegd…

  • Joy op november 9, 2016 om 5:57 pm
  • Reageer

  Waar heb jij dit gekeken?

  1. The 100 is uitgegeven op dvd, ik heb de linkjes bij mijn blogje toegevoegd zodat je hem in huis kan halen! 🙂

 1. […] Bron foto […]

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.