The Hobbit: The Battle of the Five Armies

Ik stond al een jaar lang te trappelen om het laatste deel te zien van The Hobbit. Veel vrienden zijn er naartoe gegaan, en ook mijn tante, zusje en mijn vader. En had iemand mij meegenomen naar de bios? Nee! Ik heb dus een hele lange tijd moeten wachten voordat ik de film kon zien, maar gelukkig wilde mijn jaarclub uit Rotterdam langskomen voor ziekenbezoek, en ze gingen met mij mee naar de bioscoop! Ik heb dan eindelijk het derde deel gezien van The Hobbit, en genoten dat ik deed!

 

In The Battle of the Five Armies zijn onze helden constant in gevaar. De draak Smaug is van plan om een dorp compleet te vernietigen, en daarnaast zijn de dwergen, mensen, elfen en orcs van plan om het goud in de berg te pakken te krijgen. Dit zorgt voor veel spanningen en er komt een enorme oorlog.

Deze film vond ik echt geweldig. Ik ben gek op legendarische gevechten en epische veldslagen, en die kwamen zeker in deze film voor! Deze film bevat veel actie en ik heb meerdere keren met enorm veel spanning naar de film gekeken. Het was gaaf om te zien hoe er soms hulp uit een onverwachte hoek kwam en dat er ook nog genoeg tegenslagen waren voor de personages.

 

Het verhaal was uiteraard leuk, maar ik heb er wel wat bij op te merken. Naar mijn idee ging het gevecht met Smaug wel erg snel voorbij, terwijl ik had verwacht dat dit wel zeker een groter deel van de film in beslag zou nemen. De aanloop naar de oorlog ging naar mijn idee ook best traag, maar het bevat wel een goede introductie van alle wezens van Middle Earth, en daarnaast zeiden mijn jaarclubgenootjes dat ze deze aanloop juist prettig vonden en ze de film beter begrepen (sommigen hadden nog niet de andere films gezien). De oorlog zelf vond ik pico bello en ik heb genoeg coole vechtpartijen gezien en epische massamoorden (just how I like it…). De liefde tussen Tauriel en Fili (of was het Kili?) vond ik steeds geloofwaardiger overkomen en veel personages kregen toch weer een nieuwe lading met zich mee.

Ik had een hele tijd terug The Hobbit gelezen, dus ik wist van nog maar van één personage dat die kwam te overlijden. Ik was dus best overdonderd toen sommige personages werden afgeslacht, waarbij ik bijna ”NNEEEEEEE” wilde schreeuwen. Ik snap zeker dat mensen een traantje kunnen laten om deze film, want de moorden waren echt zielig en het was pijnlijk om te zien. Het einde geeft ook een stapje naar The Lord of the Rings, dus na het zien van deze film wil je waarschijnlijk nog de andere trilogie zien! Ik ben in ieder geval groot fan van deze films, go Bilbo!

1 reactie

  1. Ik had precies hetzelfde toen een aantal personages gedood werden! Voor mij was het ook al weer een hele tijd geleden dat ik het boek had gelezen dus ik had niet meer verwacht dat zoveel personages het niet zouden overleven.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.