The Last Airbender: The Legend of Aang

Na jaren lang diehardfan te zijn van The Last Airbender, is deze serie bijna afgelopen bij het vierde seizoen van The Legend of Korra. De afleveringen van The Last Airbender zijn naar mijn idee echt geweldig, en het begon allemaal bij The Legend of Aang, één van mijn favoriete series die ik zelfs recentelijk heb lopen marathonnen.

In de wereld van Avatar zijn er vier volken die elke een element kunnen beheersen: water, aarde, vuur en lucht. O, je wilt de hele intro horen die ik uit mijn hoofd ken? Daar komt die:

Water. Aarde. Vuur. Lucht. Lang geleden leefden de vier naties in vrede samen, maar alles veranderde toen de vuurnatie aanviel. Alleen de Avatar, meester van alle vier de elementen, kon ze stoppen, maar toen de wereld hem het meeste nodig had, verdween hij. Honderd jaar ging voorbij en mijn broer en ik vonden de nieuwe avatar, een luchtmeester, genaamd Aang. Zijn luchtstuurtechnieken zijn geweldig, maar hij moet nog veel leren voordat hij anderen kan helpen. Maar ik geloof dat Aang de wereld kan redden!

Jep, dit was echt uit mijn hoofd.
De Avatar, Aang, is dus de persoon die balans moet brengen op de wereld, maar hij is pas 12 en moet voor de zomer alle elementen leren beheersen. Samen met een meisje, een watermeester uit de zuidelijke waterstam en haar broer Sokka gaan ze de wereld in om de vuurnatie te stoppen en vrede te brengen op de wereld.
Dit is de serie kort samengevat. Uiteraard zijn er een boel andere personages, is er veel actie en gevechten en genoeg achtergrondinformatie over de wereld waarin de personages zich bevinden. Toen ik voor het eerst reclame zag over The Last Airbender leek het me maar stom, maar mijn mening was meteen veranderd toen ik eenmaal de eerste aflevering zag.
Ten eerste is de verhaallijn zo interessant en maken de personages zoveel karakterontwikkeling mee. Zuko, de vuurprins, is in het begin nog een hebberige geërgerde puber, maar door de serie heen kom je zo veel over hem te weten en verandert hij volkomen. Naast Zuko verandert elk karakter wel op zijn eigen manier, en dat is erg goed gedaan.
Ten tweede, de gevechten en het sturen van de elementen is geweldig! Al vanaf aflevering 1 droomde ik er al van om water te kunnen sturen en zo te kunnen vechten. Alle stuurtechnieken zijn ook gebaseerd op oosterse vechtkunsten, wat zou cool verwerkt is in de serie! Ook de culturen van de vier naties is zo interessant, ik zou mezelf zo in die wereld kunnen plaatsen!
Naast alle actie en karakterontwikkeling is er ook veel humor in de serie. Vooral in het eerste seizoen is de nadruk op de humor gelegd, terwijl de latere 2 seizoenen wat serieuzer worden. Ik ken ook vele hilarische anekdotes van deze serie uit mijn hoofd (Kuche cactussap kuche).

The Legend of Aang heeft een prachtige opbouw en het einde is spectaculair.  Ik wil het alleen niet over de film hebben, dat was namelijk een schande voor deze serie. Achteraf zijn er nog vele strips uitgekomen (en er komen er nog een boel aan!) die verder gaan op het verhaal, en ook die verhalen vind ik geweldig en wil ik allemaal in bezit hebben. Ook is er een vervolgserie gemaakt over de nieuwe Avatar, genaamd Korra, waar ik binnenkort ook een recensie over maak waarin ik elk seizoen wat nader uitwerk.
Mocht je houden van een spannend, humoristisch en interessant verhaal met een vleugje magie in een oosters sfeertje, dan is deze serie zeker wat voor jou. Het bestaat uit drie seizoenen die bij elkaar 61 afleveringen zijn van elk 23 minuten. Ik kan in ieder geval geen genoeg krijgen van Avatar!

Was jij vroeger ook een enorme fan van The Last Airbender?

4 reacties

1 ping

Naar het reactie formulier

 1. Ahhh! Memories! Dit was zó leuk vroeger (eigenlijk nog steeds)! Ik was ook echt diehardfan en ik weet nog dat er zo’n weekend marathon was en ik dat weekend ziek was en ik alles gekeken heb, de hele dag lang haha’

 2. Een van de beste animatieseries ever.

  • Melissa Duijvestijn op februari 10, 2020 om 12:12 am
  • Reageer

  Ik ben ook een megafan van deze serie. ik ken ook verschillende van de dialogen uit mijn hoofd. in het Nederlands en in het Engels. Nu ben ik hem weer aan het bingewatchen op Netflix. Ook ben ik serieus aan het overwegen de stripboeken te kopen.

  1. Supertof Melissa, de stripboeken zijn zeker aan te raden! Zo weet je wat er gebeurt met Aang en zijn vrienden na het derde seizoen 🙂 Mocht je benieuwd zijn, kan je nog mijn recensies checken over de verschillende series!

 1. […] mij elk moment veilig voelen. Maar alles veranderde, toen de vuurnatie (Ellen) aanviel (hier een verwijzing, voor enerzijds de oudere generatie, anderzijds voor de leeftijdsgenoten die onder een steen hebben […]

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.