The School for Good and Evil (The School for Good and Evil #1)

Titel: The School for Good and Evil (The School for Good and Evil #1)14 The School for Good and Evil

Auteur: Soman Chainani

Genre: Sprookje, Young Adult, Fantasy

Uitgeverij: HarperCollins

Bladzijdes: 488

Bindwijze: Paperback

Prijs: 7,49

Cijfer: 8/10

Link naar de pagina op Goodreads

 

Om de vier jaar worden twee kinderen uit Gavaldon meegenomen en komen nooit meer terug. Het schijnt dat de kinderen naar The School for Good and Evil gaan en later te zien zijn in sprookjes. Sophie zou dolgraag meegenomen worden naar deze school want ze wil graag een prinses zijn in een sprookje met een lang en gelukkig eind. Ze is vriendinnen met Agatha, een meisje waarvan de dorpsbewoners denken dat ze een heks is. Beide meisjes worden meegenomen naar de scholen van Goed en Kwaad, maar Sophie gaat naar de school voor het Kwaad en Agatha naar die van het Goede! Hoe lossen ze dit op?

 

Toen ik op vakantie was in Londen met een boel toffe bloggers, zag ik dit boek staan in de Waterstones. Ik had dit boek al vaak voorbij zien komen op YouTube en ik was heel benieuwd naar dit boek. De cover is echt prachtig (best wel manga-achtig) dus voor een zacht prijsje nam ik het boek mee naar huis. Ik had niet een idee waar het over ging dus zonder verwachtingen begon ik in dit boek.

 

Dit boek had voor mij een goede start. Je merkt snel dat Sophie en Agatha twee uitersten van elkaar zijn en wanneer ze op The School for Good and Evil komen, komen ze in een hele andere situatie terecht. Sophie verwachtte dat ze naar The School for Good ging en werd opgeleid tot een sprookjesprinses en uiteindelijk terecht kwam in een mooi sprookje, maar dit is niet het geval! De twee meiden hebben veel onbegrip en moeten hier iets aan doen! De verhaallijn is gevarieerd en de ontwikkelingen die zich plaatsvinden gaan geleidelijk en zitten goed in elkaar. De personages veranderen steeds meer en zien nieuwe kanten van zichzelf!

 

Het schoolsysteem is ook leuk in elkaar gezet. De mensen van de goede kant krijgen ook echt vakken waarin ze kunnen uitblinken in hun goedheid en de andere school leert hoe ze slecht kunnen zijn. Ik vond het geweldig om te lezen hoe de dames ondanks hun tegenstrijdigheid wat de school betreft toch een bepaald resultaat tijdens de lessen kunnen behalen. Chainani is een vindingrijke schrijfster en ik verveelde me niet vaak tijdens het lezen van dit boek.

 

Dat dit een redelijk sprookjesboek was had ik eigenlijk niet zo verwacht (de domme ik, uiteraard heeft het iets sprookjesachtig), dus toen de dames op de scholen terecht kwamen moest ik echt even omschakelen. Moet ik nu de hele tijd lezen over prinsessen die hunkeren naar een prinses en chagrijnige slechteriken? Gelukkig ging dit gevoel snel weg en werd het verhaal beter en beter! Fans van Dwaaleiland kunnen al helemaal genieten van deze serie, The School for Good and Evil bestaat namelijk uit drie delen! Het einde liet mij ook stomverbaasd achter en ik wil zeker de rest van de serie gaan lezen. Een aanrader dus!

3 reacties

  1. Klinkt echt als een super tof boek!

  2. Thanks! Ik was laatst nog wanhopig aan het zoeken naar de titel van dit boek. Ik had hem een poosje geleden voorbij zien komen en onmiddellijk sloeg het: moet-ik-hebben gevoel toe. Natuurlijk vergeten om de titel op te schrijven. Ik ben dus superblij dat jij deze nu hebt gelezen en gerecenseerd. Ik zet hem meteen op mijn verlanglijstje ^^

  3. Dit boek ken ik niet, maar hij lijkt mij erg leuk

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.