The Seven Deadly Sins

De afgelopen tijd heb ik steeds meer zin om anime te kijken. Zeker dankzij Dutch X-Mas Con en TomoFair kwam ik helemaal in de otaku-bui, dus al snel keek ik wat voor anime er op Netflix te zien is die ik nog niet had gezien. The Seven Deadly Sins kwam al snel voorbij, dus die startte ik op. Ik had geen idee wat ik ervan moest verwachten, dus ik ging met een frisse blik de anime in!

 

In de regio Brittannia waren eerst the Seven Deadly Sins, zeven magische krijgers die werden verbannen door de Holy Knights. Tien jaar later gaan er nog geruchten dat deze krijgers nog steeds rondlopen in Brittannia. Wanneer de Holy Knights de koning gevangen hebben genomen, gaat de prinses Elizabeth op zoek naar de Seven Deadly Sins zodat haar koninkrijk weer normaal wordt. De Seven Deadly Sins zijn misschien helemaal niet zo slecht en zouden nog wel de vrede kunnen herstellen…

The Seven Deadly Sins is een serie waar ik even in moest komen, maar waar ik zeker van genoten heb. In het begin snapte ik weinig van het hele wereldje, maar gaandeweg wordt steeds meer uitleg gegeven over de krijgers, de Holy Knights en alle magie in de regio Brittannia. Het gebeurt in de serie maar al te vaak dat een nieuw personage eerst weinig van zichzelf laat zien, om vervolgens je weten te verrassen door zijn/haar kwaliteiten.

Elizabeth is een hele lieve meid die zich al snel thuis voelt bij de leden van de Seven Deadly Sins. Deze krijgers zijn allemaal heel uniek (zowel in uiterlijk als innerlijk) en zijn ontzettend sterk, maar hebben ook allemaal hun eigen bijzondere achtergrondverhaal. Het zijn wel flinke typetjes, maar dat past ook wel bij deze anime. De serie werkt heel goed de verschillende verhaallijnen uit en je ziet langzamerhand steeds meer verbanden tussen de krijgers. Er zitten wel een aantal cliché’s in het verhaal (zoals Leonidas die erg grijpgrage handjes heeft bij Elizabeth), maar de humor in het verhaal is best leuk om te zien.

 

The Seven Deadly Sins vond ik niet heel denderend, maar het einde wist mij wel op meerdere momenten te raken en ik zag bepaalde dingen totaal niet aankomen, dus ik wil wel meer zien! Het verhaal op zich was niet heel bijzonder, maar die uitgebreide achtergrondverhalen en de spannende actiescènes deden het bij mij zeker goed. De manga heeft in ieder geval meer verhalen uitgebeeld, dus ik hoop dat ze deze ook om gaan zetten in een serie. Het einde laat in ieder geval opties zien voor een tweede seizoen, zeker omdat alle Deadly Sins nog niet volledig zijn besproken. Een prima anime voor tussendoor!

2 reacties

  1. Er is al een tweede seizoen, maar dat staat nog niet op netflix. De boeven.

  2. lol, nu zijn er 4 seizoenen xD (het is mijn lievelingsserie en elke keer wanneer er een nieuw seizoen kwam heb ik gelijk gekeken)

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.