TTT: Top 10 Contemporary boeken

Emmy heeft voor deze week de Top Ten Contemporary boeken bedacht. Elke week doen bloggers mee aan deze top 10 en ook ik doe er weer aan mee! Contemporary boeken zijn makkelijk gezegd boeken met een redelijke realistische setting, dus zonder magie of gigantische spanning. Het gaat over personages in een normale wereld als de onze. Met deze inslag zocht ik een top 10 van boeken, maar er zijn nog zo veel boeken die er eigenlijk ook bij horen… Toch heb ik 10 boeken in willekeurige volgorde uitgekozen, want een favoriet uitkiezen is bijna onmogelijk…

 

P1050920

1. Wonder – R.J. Palacio – Recensie

Wonder is een ontroerend verhaal over een verminkte jongen die voor het eerst naar een openbare school gaat, terwijl je verschillende kanten van het verhaal leest. Bij dit boek kan je lachen van geluk, maar ook huilen van verdriet.

2. The Fault in our Stars – John Green

Hoe kan ik dit boek nou niet in het lijstje zetten? The Fault in our Stars is gewoon een geweldig boek en je zou je moeten schamen als je het boek nog niet hebt gelezen. Daarbij vind ik andere boeken van John Green (Paper Towns, An abundance of Katherines, Will Grayson Will Grayson, Looking for Alaska) ook ontzettend goed.

P1050921

3. Love Letters To The Dead – Ava Dellaira – Recensie

Dit boek wordt dit jaar nog vertaald, een goede keuze! Dit boek vond ik erg mooi, een meisje die brieven schrijft aan overleden beroemdheden. Je merkt dat er ook iets mis is met dit meisje en een duister verleden heeft… Wat er precies is gebeurd? Dat ga je ontdekken als je dit boek gaat lezen!

4. De belevenissen van een muurbloem / The perks of being a wallflower – Stephen Chbosky – Recensie

Dit boek behoort zeker tot één van mijn favoriete boeken en heb ik in één keer uitgelezen. Wat een fantastisch en emotioneel boek! Rond de tijd dat ik het las, kon ik me heel goed inleven in Charlie en heeft hij bepaalde gedachtes die ik ook heb. De film vond ik trouwens ook heel mooi.

P1050922

5. Eleanor & Park – Rainbow Rowell – Recensie

Eleanor & Park was het eerste recensie-exemplaar waarbij de uitgeverij mij een mailtje stuurde of ik het kon recenseren. Ik had zelf die tijd nauwelijks contact, dus ik was echt vereerd dat Van Goor contact met mij opnam. Dit boek had me echt in zijn greep. Eleanor & Park is dan wel een liefdesverhaal, maar het sprak me wel aan. Beide personages zijn buitenbeentjes (herkenbaar!) en zijn niet net als alle andere YA-pubers. Ze zijn niet perfect en dat maakt ze zo mooi. Vooral het einde zal mij voor eeuwig bijblijven, wat een goed boek zeg!

6. It’s kind of a funny story – Ned Vizzini – Recensie

Dit verhaal is echt vol met humor, maar gaat ook over een heftig onderwerp: depressie. Ned Vizzini heeft hier veel ervaring mee en weet het ontzettend goed te verwoorden. Daarbij zit dit boek vol aandoenlijke en humoristische personages.

P1050923

7. Zac & Mia – A.J. Betts – Recensie

Zac & Mia is een verhaal over twee kankerpatiënten met een mooie opbouw. De twee leren elkaar heel langzaam kennen op een bijzondere manier, dit boek blijft me zeker bij! Ik had dit boek eerst geleend, maar na het gelezen te hebben moest ik het gewoon in huis halen!

8. Tussen winter en hemel – Elin Bengtsson – Recensie

De uitgeverij van Clavis heeft altijd prachtige boeken. Deze kaft past zo mooi bij het verhaal, daarbij is het verhaal ook ontzettend mooi! Het is echt zonde dat dit boek niet wat bekender is, want iedereen zou dit korte maar krachtige boek moeten lezen!

P1050924

 

9. Ik + Earl + de stervende Rachel – Jesse Andrews – Recensie

Dit boek bevat zo veel humor, is lekker puur, grof en ruig, maar o zo goed. Jesse Andrews is ook filmmaker en dat zie je duidelijk terug in dit geweldige boek. Ik heb vaak hardop moeten lachen tijdens het lezen van dit boek, maar bracht ook andere emoties op.

10. If I Stay: Als ik blijf (Recensie) en Wacht op mij (Recensie) – Gayle Forman

Deze duologie bevat niet veel spanning, maar is wel een prachtig geschreven boek waarin verleden en heden in elkaar overvloeien op een prachtige manier. Ik wil zeker meer lezen van Gayle Forman!

 

Andere goede contemporary boeken die ik nog even wil noemen:

– Waar het licht is – Jennifer Niven – Recensie

– Thirteen Reasons Why – Jay Asher – Recensie

– The Future of us – Jay Asher – Recensie

– Split – Swati Avasthi – Recensie

– Voor ik doodga – Jenny Downham – Recensie

– Lobsters – Lucy Ivison & Tom Ellen – Recensie

– The Shock of the Fall – Nathan Filer – Recensie

– Suicide Notes – Michael Thomas Ford – Recensie

– Hitte – Olga Hoekstra – Recensie

– Ik ben bij je – Lorna Minkman – Recensie

– The Gospel according to Larry – Janet Tashjian – Recensie

 

Vorig jaar had ik dit genre beter leren kennen, nu ben ik er best fan van geworden! Ik ben echt dol op dit genre, dus als je nog tips hebt, hoor ik het graag!

2 reacties

  1. Love letters to the dead wil ik ook nog heel graag een keertje lezen. Mooi lijstje!

  2. Woww! Het is een wonder, maar ik ken zowat al deze boeken! Kennen als in ‘heb ik ooit eerder gezien/weet waar ze over gaan’. Zes ervan heb ik zelfs gelezen. Dat boek van Jesse Andrews heb ik in de kast staan, zoals je weet, en moet ik nog lezen. Dus wauw. =)

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.