De hoogtepunten van Tokyo die je echt zou moeten bezoeken

Hoewel ik nog vele dagverslagen ga maken over mijn vakantie in Tokyo, wil ik eerst nog de highlights van Tokyo bespreken, zodat je een algemeen beeld hebt van de leukste plekken in de hoofdstad van Japan. Deze zal ik nog uitgebreid gaan bespreken, maar laat ik gewoon de reeks aan blogs beginnen met de leukste plekken van deze geweldige stad!

 

Ten eerste kan ik het park van de keizer zeker aanraden. Je kan je er een paar uurtjes vermaken, want de tuinen van de keizer zijn bijvoorbeeld heel mooi om te zien! Het is erg rustgevend en zelfs tijdens drukke periodes, kan je alsnog erg genieten van de natuur. Zeker in de drukke stad is dit park een fijne plek om te komen, zodat je even iets anders ziet dan alle moderne gebouwen en drukke winkelcentra in Tokyo. 

Als je wil genieten van overheerlijke vis, moet je zeker Tsukiji markt bezoeken. Dit is een markt vol viskraampjes en je kan daar de lekkerste sushi van Tokyo eten. Je moet misschien wel even in de rij staan voor een restaurant, of je kan een van de kraampjes proberen! We hadden echt gesmuld van wat eetstokjes met vis, volgende keer willen we zeker meer dingen uitproberen! 

Roppongi Hills is een wijk die je vooral aan het eind van de dag moet bezoeken. Dit grote gebouw kan je tot de bovenste verdieping bezoeken, waar mooi uitzicht is op de rest van de stad. Het schijnt dat je hier ook goed kan stappen, er is daar genoeg te doen! 

Shibiuya Crossing is haast niet te missen als je in Tokyo bent. Dit grote kruispunt is erg bekend, aangezien voetgangers echt elke kant op gaan als het licht op groen staat. Ook kan je het beeld van Hachiko zien en als je in een van de gebouwen bij het kruispunt stapt, heb je een mooi uitzicht op de vele Japanners die over het kruispunt lopen. 

Meji Jingu is een grote shrine die in een park te vinden is. Na een wandeling door de bossen vind je een geweldige tempel. Drukbezocht, maar heel indrukwekkend! Daarbij is het bos vol schaduw, dus ook prima om even af te koelen. 

Dichtbij deze shrine is Takeshita Street, de bekende winkelstraat die vooral bedoeld is voor jongeren. Er zijn zat winkeltjes en alternatieve jongeren, maar ook lekkere kraampjes zoals crêpes en grote suikerspinnen. Het is gewoon een lange winkelstraat, maar zeker leuk om te bekijken als je in Tokyo bent!

Odaiba is de havenwijk van Tokyo en als je zin hebt in een dagje vol vermaak, kan je daar zeker terecht. Een groot reuzenrad, winkelcentra, musea en indoor activiteiten, er is er genoeg te doen! 

Een meer traditionele wijk is Asakusa, waar je een prachtige tempel kan bezoeken, maar ook kan genieten van vele eetkraampjes. Bij de metrohalte is er ook een Tourist Center waar je vanuit de achtste verdieping een mooi uitzicht hebt op deze wijk. 

Tokyo Sky Tree is wel vrij duur om in te gaan, maar je kan ook gewoon het winkelcentrum eronder bezoeken! Zo kan je alsnog deze toren van dichtbij bekijken, maar ook langs een aquarium gaan, winkeltjes bezoeken en meer. 

Shinjuku kan ik je ook van harte aanbevelen. Daar is het overheidsgebouw met gratis uitzicht over de stad, maar je kan ook naar het park in de buurt. Deze heeft verschillende stijlen, maar wij genoten vooral van de traditionele Japanse tuin. Deze tuinen waren gewoon adembenemend, zo mooi om te zien! 

Dit zijn naar mijn idee de hoogtepunten van Tokyo, maar er zijn nog genoeg andere dingen die ik nog niet heb genoemd. Ben jij al in Tokyo geweest, wat vond jij de leukste wijken en bezienswaardigheden? Laat het me weten! En kijk vooral uit naar alle blogs die ik ga maken over mijn vakantie (twee blogs per week). Dagverslagen, verslagen over specifieke bezienswaardigheden, tips voor een vakantie naar Tokyo en meer!

1 reactie

  1. Gaaf hoor! Ik kijk enorm uit naar de rest van je verslagen.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.