Een reis naar Parijs Dag 1: Geeky winkels en prachtig uitzicht

Begin september hadden mijn vriendin en ik twee weken vrij, waar we graag gebruik van maakten door een vakantie naar het buitenland. Het kan eindelijk weer een beetje, dus we bezochten het mooie Parijs, en achteraf nog Brussel. We hebben er zo veel beleefd, dus ik kan genoeg over dit tripje vertellen! Tijdens onze eerste dag bezochten we vooral de geeky kant van Parijs, en hadden we een mooi uitzicht in de avond.

We gingen naar Parijs met de Thalys. We hadden namelijk een actie dat we een paar dagen een ticket konden krijgen voor 25 euro. Dat konden we niet aan ons voorbij laten gaan! Vanuit Rotterdam Centraal stapten we op, en binnen 2.5 uur waren we in het statio Gare du Nord. Een zeer soepele reis, en in Frankrijk konden we genieten van erg mooi uitzicht. In Parijs aangekomen pakten we de metro (en haalden we een tienrittenkaart voor de metro, die goedkoper is dan losse kaarten) naar Republique. Daar was ons hotel, Absolute Hotel Republique. Een prima hotel vol geeky referenties, maar we zullen hier niet opnieuw naartoe komen. Het ontbijt was (vanwege corona) een simpel pakket met een croissant en appelsap (en dat terwijl alle andere hotels wel een normaal ontbijt hebben) en we werden zelfs een dag wakker door het brandalarm dat af ging door buren die aan het blowen waren.

Bij Republique is er toevallig een straat vol geeky winkels. We hadden niet verwacht dat Parijs geeky zou zijn, maar deze winkelstraat had ontzettend veel merchandise, ook deels Japansgericht. Bij Geek Story keken we echt onze ogen uit. Deze winkel had prima prijzen, veel Funko Pops en van veel verschillende fandoms spullen. Ze hadden ook een kelder waar nog vele andere dingen te vinden waren.

Een paar winkels verder is er een grote manga-winkel op de begane grond. Allemaal in het Frans, daar wordt namelijk de manga flink vertaald en is er geen Engelse manga te vinden! In de kelder zijn er veel figurines, echt ongelooflijk grote die aardig wat centen kosten. Zo veel detailwerk, erg tof om te zien!

Bij de Manga Story konden we ook aardig veel merchandise vinden. Hier hadden ze extra veel Q-poskets, die zijn echt fantastisch om te zien! Erg grote knuffels, een hele collectie aan Dragon Ball Z merchandise en genoeg andere Japanse merchandise. Ook een aanrader om te bezoeken, zeker als je ervoor langs Geek Story bent geweest. De prijzen tussen deze twee verschillen iets, dus ik raad je aan om de twee winkels eerst te bezoeken voordat je er wat gaat halen.

We pakten erna weer de metro en gingen lopen langs de Notre Dame. Door de brand twee jaar geleden wordt de kerk gerestaureerd, en konden we er niet echt in de buurt komen. Vanaf een afstand was het nog prima te zien, en gingen we door naar een fantastische boekhandel.

Shakespeare and Company is een boekhandel die op steenworp afstand is van de Notre Dame. Dit is een knusse en fantastische boekhandel, voornamelijk veel Engelse boeken. We kochten er niks aangezien we niet een boek zagen die we graag wilden hebben, maar we keken er wel onze ogen uit. Er zijn veel knusse leeshoekjes waar je kon lezen, en er waren ook erg oude boeken te vinden. Heerlijk om in rond te lopen!

Een straat verder bij Shakespeare and Company waren er nog genoeg andere geeky winkels die we bezochten. Deze waren iets minder leuker dan de vorige winkels, maar in een anime-winkel hadden we nog wel wat in huis gehaald.

Gardin du Luxembourg is er in de buurt, een prachtig paleis waar we even konden uitrusten. Dit paleis is van de buitenkant echt prachtig, en het park er omheen zat vol met families. Bij het meer met de fontein kon je een bootje huren die je op het water kon zetten. Ook waren er genoeg stoelen, dus we gingen zitten en genieten van de omgeving.

Het weer was ook top, het was elke dag rond de 22 graden. Hierdoor was het niet stikheet, maar konden we wel in zomerse kleding door de stad lopen. Na wat uitgerust te hebben konden we gaan eten, dus we pakten een restaurant in de hoek richting de Tour Montpernasse.

Het was wat rumoerig aangezien we bij een drukke straat gingen eten, maar het was prima te doen. Met de QR-code konden we gaan zitten, en kregen we ook toegang tot toeristische attracties. Wat mij betreft prima geregeld, en in Parijs waren er veel mensen die mondkapjes droegen. Je voelde er zeker veilig, dus dat was erg fijn. De ober vertelde dat hij wat vrienden had in Nederland, dus we kregen nog een mooie ”eet smakkulluk” te horen toen we gingen eten.

Daarna gingen we naar de Tour Montpernasse, een hoog gebouw waarin we op meer dan vijftig verdiepingen hoog uitzicht hadden over de stad. We konden een heel rondje maken door het gebouw, en daarna konden we zelfs het dakterras op.

Het dakterras was echt adembenemend, want we konden heel Parijs zien. Ook waren er wat spiegels waarmee we mooie foto’s konden maken van de stad. Bij zonsondergang was het uitzicht top, en doordat het niet regende was het dakterras open. Ook was het ontzettend rustig, dus we hadden alle ruimte om alles goed te bekijken.

Dit was onze eerste dag in Parijs. Veel gewandeld, veel gezien en ook nog wat gekocht! Mijn Vakantie Haul staat inmiddels al online, waar je al onze aankopen kan zien. Het was een heerlijke dag, en we gingen nog genoeg dingen doen de dagen erna! Daar lees je binnenkort meer over. Wat is jouw favoriete herinnering aan Parijs, of ben je er nog nooit geweest?

2 reacties

  1. Ik ben er nog nooit geweest, maar door deze blog word ik wel enthousiaster om te gaan! Waar ik bang voor ben is dat alle boekenwinkels alleen maar Franse boeken hebben. Kun je daar iets over zeggen?

    1. Zeker doen! In deel 3 heb ik nog een Engelse boekhandel benoemd, maar er zijn inderdaad vooral Franse boeken. Het is dus even zoeken, maar er zijn wel hele mooie boekhandels om te bekijken! 🙂

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.