Mijn avonturen in Krakau #2

In Krakau is er genoeg te doen! Musea, leuke winkels in het centrum en uitstapjes buiten de stad, je kan je er zeker een paar dagen vermaken. Vorige week besprak ik al wat activiteiten die je in de stad kan doen, nu vertel ik over de rest van alle dingen die ik er heb gedaan!

De zoutmijnen is geweldig om te zien! Met de bus ben je al snel bij de zoutmijnen, die dus volledig bestaan uit… Zout. Je kan zelfs de muren likken en met een gids loop je door de mijnen, die af en toe ook bestaan uit mooie standbeelden. Er is zelfs een kerk te vinden in de zoutmijnen! Het is heel indrukwekkend om er doorheen te lopen, 100 meter onder de grond en er is genoeg te zien!

Cakester Café is een café waar ik pannenkoeken had als ontbijt. De service duurde helaas wel erg lang (ik heb een half uur moeten wachten), maar het was wel erg lekker! Daarbij zijn de prijzen in Polen heel laag. Je kan met gemak avondeten voor minder dan 10 euro en het ijsje op de foto was zelfs onder de 80 cent. Ook is het nachtleven erg goedkoop. Ik vermaakte me meerdere avonden bij een (shotjes)bar genaamd Magistrat, ontzettend gezellig en heel gaaf ondergronds! Ik kan je de kroegentochten ook aanbevelen, zo zie je meteen vier verschillende kroegen/bars/clubs waar je een hele leuke avond kan hebben.

Op de laatste dag gingen we met een groep in de ochtend naar de botanische tuinen. Veel kassen, maar ook vele mooie velden, bomen, planten en meer! Ontzettend mooi om er rond te lopen, en ook lekker rustig.

Galeria Krakowska is een groot winkelcentrum, maar we waren zo dom dat we op de zondag er heen gingen. Bijna alles was dicht, behalve de eettentjes! Aan de andere kant waren de winkels niet echt bijzonder, want veel winkels kan je ook gewoon in Nederland vinden.

Wat wel fantastisch was, is de Harry Potter pub die nog niet eens een paar minuten loopafstand is van het centrale plein. Dit was volgens mij eerst een heksenpub, maar door de Harry Potter-gekte hebben ze er een Harry Potter-thema aan gegeven. Elke tafel is gekenmerkt door een mooie illustratie van een personage uit de Harry Potter-wereld, je kan er warme boterbier halen, maar ook verschillende frisse drankjes en lekkernij. Dit vond ik echt een van de leukste dingen van Krakau, en een hapje en drankje was net aan 5 euro per persoon!

Dit zijn de andere tips die ik je kan geven over Krakau. Ik zou in ieder geval op een dag terug willen, want dit is een stad vol leuke activiteiten, de stad is erg mooi en levendig en het is ook nog eens heel goedkoop! Een tripje om niet te vergeten.

Wat zou jij in Krakau willen bezoeken?

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.