Tokyo Dag 1: Rondstruinen door Akihabara!

Mijn vakantie in Tokyo was een vakantie om niet te vergeten. Ik was er van 30 april tot 7 mei en heb er genoeg over te vertellen! Tijdens onze eerste dag (waarbij we haast niet hadden geslapen in het vliegtuig en rond 9 uur in de ochtend aankwamen in Tokyo) gingen we eerst Jimbocho (de boekenwijk) verkennen en daarna hadden we twee shrines bezocht. We waren na de Kanda Shrine dichtbij Akihabara, dus we liepen iets richting het oosten en begonnen aan onze route door Akihabara.

 

We begonnen bij de Gee!Store, deze is wat in het noordwesten van Akihabara. Dit is een Gachapon-winkel. Gachapon is een capsuleautomaat met allemaal schattige of gekke beeldjes die erin zitten. De goedkoopste capsules zijn 200 yen (rond de 1,50 euro) en de duurste zitten op de 500 (4 euro). Figuurtjes/poppetjes/stickers/sleutelhangers van verschillende anime zijn er te vinden, maar ook gekke beeldjes van dieren of monsters. We hadden het idee dat we veel Gachapon gingen halen, maar tot nu toe zagen we niet echt iets bijzonders tussen de capsules. Eerst goed kijken, dan pas kopen! In Tokyo zijn genoeg automaten te vinden, dus we wachtten eerst andere capsuleautomaten af, want we wilden wel mooie pareltjes vinden!

Don Quijote is een winkel vol verschillende souvenirs. Sokken, drank, gezichtsmaskers, petten, je kan er genoeg vinden! Deze winkel bevatte meerdere verdiepingen en in elke hoek was er wel weer wat nieuws te vinden. Zeker handig voor als je wat souvenirs wil zoeken, want er is een hoop dat er geschikt voor is!

Een van de winkels die hoog op ons lijstje stond, is de Animate. Dit is een winkel vol anime-merchandise, maar uiteindelijk waren we er niet helemaal fan van. Japanse animesmaak is wel erg anders dan de Wester smaak wat betreft manga en anime, want veel franchises in de winkel herkenden we niet. Ook was het er heel druk (drukker dan normaal), dus na een paar verdiepingen gingen we weer terug naar buiten.

We zijn nog even in Comic Toranoana geweest, twee winkels die naast elkaar zitten en zich ook richten op anime. Hier hadden we wel een flinke cultuurschok meegemaakt. Drie van de acht verdiepingen bij een van de gebouwen zat vol met 18+ dingen, wat gewoon akelig was… Het rechtergebouw (nummer B) is wel iets minder raar, maar doordat we met een jetlag de drukte niet heel lekker vonden, hadden we deze geskipt.

Akihabara is uiteindelijk wel wat af te raden als je net in Tokyo bent. We waren er ook in de Golden Week en rond die tijd was het extra druk (we zijn tijdens onze laatste dag nog geweest en toen was het veel prettiger). Akihabara zit vol prikkels, harde geluiden en de mensen daar zijn wel erg gehaast en zijn vrij onbeschoft in vergelijking met de rest van Japan. Zo stootten mensen ons vaak aan omdat ze langs wilden lopen, terwijl Japanners normaal vriendelijk vragen of ze erlangs mogen. Ondanks dat vond ik het wel gaaf om in een grote animewereld te belanden, want zulke wijken zul je niet snel ergens anders tegen komen.

Akiba Sofmap was wel een geweldige winkel waar we los gingen. Er was elektronica te vinden, maar ook heel veel merchandise. Funko Pops, figures, mystery pakketjes en meer, er was genoeg te zien!

Ik kan in ieder geval verklappen dat ik in deze winkel wel wat had gescoord. Ook leuk om te zien dat de kleine doosjes waarbij je een collectie kan verzamelen zijn uitgestald in vitrages. Zie bijvoorbeeld Ash en Lilly met een soort picknickpakket, zo leuk om te zien!

Q-Posket is een soort variant op de Funko Pop en die zijn er heel leuk uit! De prijzen varieerden enorm per pop, maar je moet vooral eerst een goed rondje doen door Akihabara en prijzen vergelijken voordat je er wat scoort. Ook zagen we wat grijpmachines waar voornamelijk Pokémonknuffels te vinden waren. Rond vijf uur hadden we het wel gezien, gingen we terug naar ons hostel, dropten we onze spullen in onze kamer en gingen we uit eten.

We wilden niet te ver weg gaan (we waren erg kapot), dus we besloten om de hoek bij een restaurant te eten met een Chinees randje. Zo aten we de tong van een koe (rechtsonder) en varkensingewanden (links), wat eigenlijk veel lekkerder is dan je verwacht. Ook was op dit moment het aftreden van de keizer aan de gang, dus dat hadden we nog op de televisie in het restaurant kunnen zien. Het mooie aan Japanse restaurants: het is niet de bedoeling fooi te geven en het water is er gratis! We hadden zelfs nog wat garnalen als hapje en waren voor ongeveer 8 euro per persoon helemaal vol.

Dit was onze eerste dag in Tokyo. We gingen vroeg slapen (meer dan 30 uur wakker zijn is echt zwaar…), zodat we de volgende dag een andere kant van Tokyo konden verkennen. Er stond veel op het programma, dus we moesten goed uitrusten!

Wat zou jij in Akihabara willen kopen?

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.