Tokyo Dag 1: Vliegen, de boekenwijk en mooie shrines!

Mijn vakantie in Tokyo is nog niet eens twee weken geleden, maar ik wil nu al weer een vakantie boeken naar Japan! Dit was echt een onvergetelijke reis waar ik zo van heb genoten. Ik ben teruggekomen met veel souvenirs, maar ook mooie ervaringen, fijne momenten en gigantisch veel foto’s. Tijd om eens goed mijn vakantie te bespreken! Laten we beginnen met de heenreis en onze eerste dag in Tokyo.

 

We vertrokken op de maandag om 11.55 naar Helsinki, onze tussenstop van Finnair. Na tweeënhalf uur waren we daar geland, aten we wat en vertrokken we verder naar de gates voor onze reis naar Tokyo Narita Airport. We zouden rond de negen uur vliegen en ons vliegtuig was echt prachtig! Het was vrij rustig, dus de stoel naast ons (bij het raam) was leeg, dus we konden genieten van het uitzicht. We hadden schermpjes waarin we vele series en films konden kijken, muziek konden luisteren, games konden spelen en we konden via camera’s bij het vliegtuig beelden zien van buiten! Na twee uurtjes kregen we een lekkere warme maaltijd (met kip, rijst en groenten) en twee uur later was het licht gedimd zodat we wat konden slapen. Dat was haast niet gelukt, maar we hadden wel dekentjes en kussens gekregen en je kon je stoel vrij ver naar achteren doen. Richting het einde van de vlucht kregen we nog een ontbijtje (voor ons was het twee uur in de nacht, maar in Japan zouden we landen om negen uur in de ochtend!).

Bij het vliegveld haalden we onze bagage op, haalden we onze Pocket Wifi (waardoor we altijd Wifi hadden onderweg), haalden we wat geld uit de automaat en zorgden we voor een Pasmo-pas, waardoor we het openbaar vervoer konden gebruiken. We pakten de Keisei-line richting Haneda Airport, de metro die langs alle stations gaat. Dit is de ”langzaamste” metro, maar we hoefden daardoor niet uit te stappen tot onze bestemming! Deze rechtstreeks verbinding was erg fijn en tijdens de rit konden we nog genieten van het uitzicht totdat we aankwamen bij de stad. Na een uurtje in de metro gezeten te hebben, checkten we in bij ons hostel en gingen we richting Jimbocho Station. Daar zit Kanda, de boekenwijk van Tokyo!

 We hadden een jetlag, maar we konden nog niet onze kamer in. Dan gewoon even doorgaan en beginnen met het verkennen van de stad! We vertrokken naar Jimbocho Station, waarbij je vele boekhandels en uitgeverijen kan bezoeken. Er zouden ook Engelse boeken zijn, maar we zagen eigenlijk vooral Japanse boeken, waaronder heel veel manga! Ook zagen we veel winkels die hele oude boeken verkochten.

Bij Shosen Grande was er voornamelijk veel manga te vinden. Erg tof om te zien wat hier erg populair is! Somige manga’s herkenden we wel. Zo zag ik alle Sword Art Online manga en light novels, die al veel verder zijn dan de Engelse edities.

Books Sanseido heeft meerdere verdiepingen vol manga en boeken. We merkten wel dat we wat kapot waren na onze vliegreis, dus we besloten eerst te lunchen. Een lekker broodje met een kleine salade, en in Japan krijg je er automatisch gratis water bij. Nadat we even rustig hadden gezeten besloten we weer verder te lopen, want er was genoeg wat we gingen ontdekken!

De boekenwijk was mooi, maar na twee uurtjes heb je wel alles gezien. Tijd om door te gaan! We liepen richting het noorden, gingen de trap op en liepen naar Yushima Seido.

Yushima Seido is een historische tempel. Veel studenten komen hier soms ook bidden voor het halen van goede cijfers of het behalen van een plek op de universiteit. Het regende wat toen we er waren, maar dat was totaal niet erg. De tempel was omgeven door bomen en het regenachtige weer gaf wel extra sfeer aan de tempel.

Het was in ieder geval erg mooi om deze tempel te bezoeken. Tijdens het lopen op de binnenplaats zagen we ook een Japanner naar de tempel lopen, bidden, teruglopen en weer buigen naar de tempel toen hij eenmaal weg ging. Erg mooi om te zien dat deze tempel gebruikt wordt door de bewoners!

We moesten iets verder lopen en toen kwamen we aan bij de Kanda Shrine. Dit is een shrine voor vooral zakenmannen, maar het is ook een toeristische plek voor anime-fans. Bij The Sushi Times hebben ze er een mooi artikel over gemaakt waarin ze de anime-fans bespreken die deze shrine bezoeken. We hadden hier op het moment zelf niet veel van meegekregen, maar achteraf begreep ik dat de shrine wat is afgestemd op de animefans.

Links van de shrine was er een gebouw vol souvenirs en een hele grote Totoro waarmee je op de foto kon. Toen we naar het toilet gingen moesten we naar de kelder, waar je ook kimono’s kon huren, maar ook een soort show kon bezoeken. Veel mensen gingen naar een bepaalde ruimte en aan de het gejoel en het gezang te horen was er een soort Idol-band die speelde. Ik kon niet naar binnen (want dan zou je echt flink moeten dokken), maar je zag dat veel Japanse animefans het geweldig vonden. We liepen voor de rest een beetje rond over het plein, bewonderden de mooie tempel en gingen door naar Akihabara, de wijk vol technologische winkels, maar ook winkels vol anime merchandise!

Dit is het eerste deel van mijn eerste dag in Tokyo. Het was rond deze tijd rond drie uur in de middag, dus we hadden nog wat tijd over voor Akihabara! Jimbocho was in ieder geval een fijne en rustige wijk en de shrines waren ook indrukwekkend om te zien. Op naar meer avonturen in Tokyo!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.