Tokyo Dag 2: Een ochtend in de keizerlijke tuinen

Ik heb de eerste dag in Tokyo al besproken. We gingen naar de boekenwijk en de electronicawijk vol anime, dus we waren vrij uitgeput toen we met jetlag aankwamen in het hostel. Na een lange slaapsessie was het tijd om weer wat moois van Tokyo te ontdekken, dus we vertrokken in de ochtend naar wat mooie parken in de binnenstad.

 

We stapten uit bij Kudanshita, een metrostation ten noorden van de parken. We zagen al meteen de tegenstelling: we zagen een soort eiland vol groen, terwijl we aan de andere kant alleen maar hoge gebouwen en wegen zagen.

We liepen meteen langs Nippon Budokan, een grote sumohal. Het leek alleen maar alsof er een soort meet en greet was met een popband, want vele meisje zaten te wachten buiten en er was een kraampje met allemaal merchandise van een band. Het gebouw werd ook een beetje verbouwd dus er zat veel in de steigers.

We besloten dicht in de buurt eerst even te ontbijten. We hadden twee onigiri (een rijstbal met zeewier of zalm erin) en dat diende prima als ontbijt. Het was echt opvallend lekker, het eten van de supermarkt is echt van goede kwaliteit! We genoten rustig van al het groen om ons heen, om vervolgens een rondje te doen door het park.

Het park was ontzettend mooi, het was zo rustgevend! Er waren niet veel mensen die er rondliepen, dus we hadden genoeg de gelegenheid om wat foto’s te maken en in alle rust rond te lopen.

We deden een rondje, om vervolgens onszelf af te vragen waar het keizerlijk paleis was. Daarvoor moesten we iets verder lopen, want dit is het noordelijke park. Het was veel groter dan verwacht! We moesten een weg oversteken en daar konden we richting de keizerlijke parken!

Het was wel warm toen we in het park kwamen (hierbij waren er iets minder schaduwen), dus ik pakte mijn paraplu erbij als bescherming tegen de zon. Ik was niet de enige, want veel mensen liepen met een paraplu of een parasol!

We hadden weer wat trek gekregen, dus we namen een bento box die we bij de supermarkt hadden gehaald. Ook deze was erg lekker! Vooral de twee onderste hapjes waren erg sappig, dus daar hadden we zeker van genoten. We hadden gelukkig een bankje in de schaduw gevonden die niet bezet was, dus zo konden we zonder de hitte even uitrusten.

We waren van plan om naar het keizerlijk paleis te gaan, maar aangezien de nieuwe keizer die dag zou worden gekroond, was het terrein daarvoor afgezet. Gelukkig waren de keizerlijke tuinen wel gewoon open, dus die gingen we even goed verkennen! Deze zag er adembenemend uit, ook weer heel sereen en de sfeer was ook erg vredig.

Er was veel variatie in de bomen en bloemen, ook zagen we wat koikarpers in de vijver. Uiteindelijk waren we aan het einde van het park gekomen en zagen we alle hoge gebouwen weer duidelijk. We waren wat verward dat we geen glimps konden ontvangen van het paleis, maar toen we iets verder liepen zagen we in ieder geval nog wat ouderwetse gebouwen die wel wat weg hadden van het paleis. Ach ja, dat is in ieder geval een reden om weer eens terug te gaan naar Tokyo, want dan gaan we zeker het paleis bekijken (vanaf de verte, want je kan niet dichtbij komen).

Het was ongeveer 1 uur, dus we hadden ons zeker vermaakt in het park. Het was heel fijn om de parken te bezoeken, zeker na een dag waarin we vooral de moderne kant van Tokyo zagen. Er was nog genoeg te doen, dus we vervolgden onze weg naar Tokyo Station. Maar hoe dat was? Dat lees je in mijn volgende blog!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.