Tokyo Dag 2: Een prachtig uitzicht over de stad in het donker!

De tweede dag in Tokyo was vol mooie dingen. Zowel genieten in een mooie en rustgevende parken, maar ook lekker winkelen en genieten van heerlijk Japans voedsel. In de avond besloten we naar Tokyo Sky City View te gaan, wat op de bovenste verdiepingen zit van Roppongi Hills. Daar konden we voor ongeveer 8 euro genieten van het uitzicht van Tokyo in de avond, maar er was ook een verrassing waardoor ons bezoekje aan de bovenste verdieping nog leuker was dan verwacht!

 

Na onze dag in de keizerlijke tuinen, Tokyo Station, het Pokémon Center en Tsukiji Market hadden we Roppongi Hills bezocht. Na een heerlijke maaltijd besloten we naar de Sky City View te gaan bij Roppongi Hills, waar we op een gigantische hoogte uitzicht konden hebben over de stad. Een ticket naar de toren was rond de 8 euro, maar met onze studentenkaarten konden we nog wat korting krijgen. Ook was er iets wat we niet hadden verwacht, want er was namelijk een expositie van Pixar die bij de ticket hoorde! Heel tof, want we hadden verwacht dat we alleen maar uitzicht over de stad hadden. We haalden onze tickets, kregen een korte video te zien van de makers van Pixar die vertelden over alle aspecten die nodig waren voor het maken van een animatiefilm en daarna konden we door naar de lift. Nadat we de lift in gingen, gingen we in de rij staan voor de expositie, die bij de volledige buitenste ring van het gebouw zat.

Pixar gaat meerdere stappen voordat de film klaar is. Zo wordt het verhaal bedacht, worden er schetsen gemaakt van de personages, worden ze driedimensionaal gemaakt, maar zijn er ook mensen die het licht bewerken en bepaalde details aanbrengen. De ruimte zat vol met schetsen en beelden van verschillende personages uit de Pixar-films. Zo leuk om te zien! En mocht je even klaar zijn met Pixar, kan je gewoon van het uitzicht genieten.

Naast informatie over de Pixar films en allemaal video’s en dingen waardoor je zelf aan de slag kon waren er ook veel grote Pixar-personages waarmee je op de foto kon. Wall-E, Dory, Monsters Inc. en een grote canvas van Up, er was genoeg te zien! De drukte viel ook best mee (we waren er rond zeven uur in de avond), dus we konden vrij snel op de foto met bepaalde personages.

Ik vond de tentoonstelling ontzettend bijzonder. Zo merk je pas hoeveel werk een film is en dat er meerdere personen werken aan één frame. Ook had de tentoonstelling nog een kleine souvenirwinkel. Ook hier vielen de prijzen weer erg mee, Japan is echt goedkoper dan verwacht! De tentoonstelling is volgens mij nu al voorbij, maar ik raad je zeker even aan om te kijken of er een andere tentoonstelling is, want dan is het die paar euro’s echt waard!

En natuurlijk niet te vergeten: het uitzicht! Het gebouw was ontzettend hoog, dus we hadden een enorm uitzicht over de stad. Het was al donker, dus we konden alle lichtjes zien. Tokyo Tower zat dichtbij (linksboven en de foto’s onder, de rode toren), die wat weg heeft van de Eiffeltoren. In de avond komen is erg fijn, want overdag kan je beter bij andere hoge gebouwen terecht voor een mooi uitzicht overdag (zoals het government building).

Nadat we de volledige expositie hadden bezocht en hadden genoten van het uitzicht, gingen we Roppongi nog even af. Hier zijn veel uitgaansgelegenheden, maar we waren vrij moe na een lange dag lopen. Op naar het hostel! Roppongi vond ik in ieder geval een leuke wijk en de Pixar tentoonstelling was echt een hele mooie verrassing. De volgende dag hadden we ook weer een drukke dag gepland staan, dus snel slapen!

Wat is jouw favoriete Pixar-film?

2 reacties

    • Line op januari 23, 2020 om 4:22 pm
    • Reageer

    Wat voor studentenkaart moet je tonen om korting te krijgen?

    1. Hee Line, ik zat zelf mijn studentenkaart van mijn universiteit en mijn vriendin die van haar hogeschool. Volgens mij kijken ze er niet extreem streng naar, dus met een studentenkaart van je universiteit/opleiding krijg je vast korting! 🙂

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.