Tokyo Dag 2: Naar het Pokémon Center!

Tijdens de tweede dag in Tokyo bezochten we eerst een mooi park en verkenden we Tokyo Station. Daarna trokken we de winkelwijk Ginza in, op weg naar het Pokémon Center! Ik moest gewoon naar verschillende Pokémon Centers, dus na een vijf minuten wandeling kwamen we aan bij de winkel waar ik mijn ogen uitkeek…

 

Het Pokémon Center zit in een winkelcentrum, die bestaat uit twee gebouwen. We zaten eerst in het verkeerde gebouw (je moet het oostgebouw hebben), maar via het andere gebouw kon je op de bovenste verdieping doorlopen naar het Pokémon Center. Ginza zelf vonden we niet heel bijzonder, maar dat komt misschien omdat we niet de grote winkelstraten bezochten.

De entree van de winkel was in ieder geval erg tof. De gang richting de winkel had grote wanden met Pokémon erop, in het begin zie je een onwijs grote Snorlax en bij de ingang is er een wand met beelden van de games door de jaren heen. Je ziet als eerst Pokémon Red en Blue, uiteindelijk kom je uit bij Ultra Sun and Moon! Er waren ook games aanwezig die je kon spelen (uiteraard zat er wel een lange rij) en er waren veel gachapons. 

Ik vond het fantastisch om de eerste merchandise te zien. Je ziet meteen de exclusieve plushies, zoals Japanse Pikachu’s (in kimono of samuraikleding) en de hal richting de hele knuffelcollectie is erg groot. Uiteraard was het druk in de winkel, maar dat is compleet logisch!

Er was weer genoeg te vinden. Wobbuffet-plushies (waarom is dit zo populair?), telefoonhoesjes, buttons, kleedjes en meer, voor iedereen is er wel wat wils! 

Ook was er een collectie aan de wat meer ”zachtere” kleuren, zoals lunchboxen, schattige knuffels, mappen en notitieblokjes. Ook is er genoeg stationary te vinden, bijvoorbeeld pennen, schriften, stickers en meer.

Na de lange rij naar achteren is er een grote koepel met daarin allemaal knuffels. Er zijn veel starters, maar ook kleine versies van alle Pokémon uit de eerste generatie, veel Eeveeknuffels en legendarische Pokémon. De grote knuffels zijn net iets meer dan 20 euro, maar de normale knuffels kan je al rond de 10 euro halen!

Nadat we de koepel uitliepen was er nog genoeg te vinden. Portemonnee’s, tasjes, sokken, doekjes, het hield maar niet op!

Ook voor het eten kan je genoeg merchandise van Pokémon gebruiken. Lunchboxen, sushistokjes, bakvormen, bekers, borden, lepels en meer keukengerei.

Ook was er een hoek waarin toernooien werden gespeeld, er was merchandise voor je Nintendo Switch en beautyproducten zoals face masks.

Tot slot kan je ook nog Pokésnacks halen, net als de mystery boxes. Er zijn zo veel verschillende boxen te vinden! Je hebt ook grote boxen waarin je alle versies van een collectie hebt. Pfff, het is dat we niet oneindig veel ruimte hadden in onze koffers en niet oneindig veel geld, anders had we heel veel mee naar huis genomen!

Toen we weer naar het centrale beginpunt liepen, zag ik ook nog dat de muur bij de Snorlax bestaat uit allemaal silhouetten van Pokémon!

Dit is het Pokémon Center in Ginza (die bij het Pokémon Café zit). We zouden aan het eind van onze vakantie naar het Pokémon Café gaan, dus we kwamen nog terug! Uiteraard gingen we nog naar vele andere Pokémon Centers, maar die zijn verspreid over de andere dagen. Deze was in ieder geval erg leuk! We kregen uiteindelijk wel een beetje trek, dus we trokken verder naar een wijk waar je heerlijk kan eten. Dat zie je de volgende keer!

Wat zou jij willen kopen in het Pokémon Center?

2 reacties

  1. Wat ontzettend tof dat je naar Tokyo bent geweest! als ik daar heen zou gaan zou ik ook wel naar het Pokemon center willen:D

    1. Het is zeker de moeite waard! 😀

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.