Tokyo Dag 2: Roppongi Hills en keihard smullen

Onze tweede dag in Tokyo was goed gevuld. We gingen naar de keizerlijke tuinen, wandelden door Tokyo Station, bezochten een groot Pokémon Center en hadden wat geproefd van de vis in Tsukiji market. Het was het einde van de middag, maar we hadden nog genoeg te doen! We gingen naar Roppongi Hills, een redelijk moderne wijk met een gigantisch gebouw. Daar konden we ons de rest van de dag vermaken en we gingen naar een restaurant waar we heerlijk hadden gegeten.

 

Bij aankomst van Roppongi Station kwamen we meteen aan bij Roppongi Hills, het gigantische complex vol winkels, restaurantjes, bioscopen en meer. Hierbij is ook een standbeeld te vinden van een spin die bijna eitjes legt. Lekker luguber! Het regende wat, dus we probeerden wat in de beschutting te lopen. We liepen langs het gebouw, want we zouden er in de avond nog in gaan.

We liepen richting TV Asahi, een televisiestudio. We zagen bijvoorbeeld een set van (waarschijnlijk) een nieuwsprogramma en bij deze studio was ook een winkel vol merchandise van Doreamon en Shin Chan.

Naast deze winkel was er ook een grote hal met grote standbeelden van verschillende personages van de studio. Zo waren er grote standbeelden van Shin Chan, zo grappig om te zien! Deze fandom is nog ontzettend groot in Japan, want er kwam rond die tijd ook een film uit van Shin Chan.

Uiteindelijk gingen we naar een restaurant die ik leerde kennen door de video’s van Paulointokyo. Tsuru Ton Tan kwam voor in een van zijn video’s en zag er lekker uit, dus daar gingen we heen. Deze staat bekend om udon noodles. We kregen echt gigantische kommen vol lekker eten en de soep zelf was ook verrukkelijk! Ook bestelden we nog wat sushi, aangezien de kom met udon maar rond de 8 euro was.

De udon was gewoon fantastisch. Het was zo ontzettend veel, maar alle ingrediënten waren zo zorgvuldig bereid. Ook was de sushi erg lekker en was de bediening zeer vriendelijk en vulden ze constant ons glas water (zelfs als de helft van het glas nog vol zat).

We merkten vandaag dus enorm dat het eten in Japan fantastisch is. We hadden goed uitgerust, we hadden genoeg gegeten voor de rest van de avond en we hadden genoten van de sfeer in het restaurant. In de avond hadden we nog een bezienswaardigheid ingepland, waar ik je de volgende keer alles over vertel!       

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.