Tokyo Dag 2: Smikkelen in Tsukiji Market

Tijdens onze tweede dag in Tokyo gingen we na een bezoek aan het Pokémoncenter in Ginza de metro pakken, want we gingen door naar Tsukiji! Tsukiji is een vismarkt waar je genoeg lekkere hapjes kan nemen. Daar wilden we wel even kort door struinen! Hoewel we er maar kort waren, hebben we wel ervan genoten.

 

De vismarkt van Tsukiji is een soort groot blok met allemaal straatjes, deels overdekt. Hierin vind je haast alleen maar kraampjes, winkels waar je vis kan kopen, restaurants en sushitentjes. De drukte was te overzien en het weer was een beetje regenachtig, maar door de luifels boven de kraampjes was het prima te doen.

We waren bij de markt rond vier uur, dus veel vis was al verkocht. Sterker nog, toen we terugliepen naar de metro, waren al veel winkels gesloten!

Hoewel we inktvisjes voor 4 euro (500 yen) konden halen, wilden we liever niet al te veel gekke hapjes nemen. We gingen voor iets veiligers, dus we haalden voor vier stokjes van elke 200 yen, verschillende vishapjes!

Op de foto’s ziet het er lekker uit, maar de smaak is nog vele malen beter! Bij elke eerste hap kreeg je soms hele sappen in je mond, de smaak was intens goed en de structuur was ook lekker zacht. Hier merkten we hoe veel lekkerder Japans voedsel is in vergelijking met het eten in Nederland.

We hadden nog wat andere plannen staan voor de dag, anders hadden we graag nog verder rondgelopen in de markt. De hapjes waren ontzettend lekker en aan de rijen bij de sushitentjes te zien zou uit eten gaan hier fantastisch zijn. Ach ja, dat komt wel tijdens de volgende keer dat we Tokyo bezoeken! We stapten na het smikkelen snel weer de metro in, want we hadden geweldige avondplannen. Dat lees je de volgende keer!

Wat voor Japans voedsel zou jij heel graag willen uitproberen?

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.