Tokyo Dag 2: Winkelen in de Character Street van Tokyo Station

Mijn vakantie in Tokyo was een van de mooiste ervaringen uit mijn leven. De cultuur, het eten, de winkels, de bezienswaardigheden, het stadsleven en de natuur, alles was zo mooi! Ik bespreek nu de tweede dag van mijn reis. In de ochtend hadden we de parken in centraal Tokyo bezocht, om vervolgens naar Tokyo Station te gaan. Dit is een gigantisch station, waar ook genoeg winkels te vinden zijn.

 

Tokyo Station is geïnspireerd op Amsterdam Centraal, wat we best goed konden zien. Het is blijkbaar redelijk lastig om van de ene kant naar de andere kant te gaan zonder een toeslag te betalen, maar bij ons was het gelukt: namelijk de zuidingang (helemaal rechts) nemen, en dan aan de noordkant aan de andere kant uitchecken. Het was erg warm, dus we gingen snel naar binnen.

Het was redelijk druk in Tokyo Station. Verschillende winkelstraten waren er te vinden (er was zelfs een ramen street), maar wij gingen naar Character Street. Dit is de ondergrondse winkelstraat met allemaal merchandisewinkels van verschillende franchises. Zo zagen we en Shin Chan shop! Shin Chan is nog steeds erg bekend in Japan (er komt zelfs een film dit jaar), dus ik vond het erg grappig om alle merchandise te zien.  

Er waren genoeg schattige winkels te vinden, zoals de Rilakkuma winkel of Prism Scale (een magische meisjes anime). Ook weer erg leuk om te zien dat het schattige echt wordt gewaardeerd in Japan, zo hoorden we meerdere keren Japanse meisjes ”Kawaii!” zeggen.

Mijn plan voor Tokyo was om zo veel mogelijk Pokémon Centers te bezoeken, waaronder die in Tokyo Station. Deze is redelijk klein vergeleken met de andere winkels, maar de eerste kennismaking met de Pokémon Centers was erg goed! Aangezien het in Tokyo Station was, was er een exclusieve Pikachu in machinistkostuum.

 Er was echt van alles te vinden wat Pokémon betreft. Tassen, pennen, portemonnee’s, sleutelhangers, oorbellen en meer! Ik kijk echt mijn ogen uit. Wobbuffets gezicht is blijkbaar erg in trek bij de Japanners, want deze Pokémon had veel merchandise en andere knuffels waren er te vinden met zijn gezicht. 

Vooral de knuffels op onderstaande foto vond ik fantastisch. Als het kon had ik alle versies meegenomen! De grote zijn heel aandoenlijk, net als de slapende Eeveelutions (hoewel ik juist de versies hebben waarin ze hun ogen open hebben). Als ik weer terug ga naar Japan, ga ik ze zeker allemaal in huis slaan. (Gotta collect them all!)

Hoewel de winkel vrij klein was, had ik er zeker van genoten. We keken al snel verder naar andere winkels, zoals een Nijntje winkel, Moomin winkel, een gachapon (capsule) winkel en ook winkels van Hello Kitty en Studio Ghibli.

Tokyo Station was ondanks de drukte en de hitte erg leuk om te bezoeken. We stapten uit aan de oostkant, waar we verder op pad gingen. Maar waar gingen we heen? Dat zie je de volgende keer!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.