Tokyo Dag 3: Een ochtend rondstruinen in Shibuya!

Mijn vakantie in Tokyo was gewoon al twee maanden geleden, maar ik kan nog steeds nagenieten van deze trip door mijn blogs. De komende twee weken ga ik de derde dag in Tokyo bespreken. We hadden verschillende bestemmingen op de planning staan, dus er was genoeg te zien en te ontdekken! In de ochtend pakten we een lange metrorit van ongeveer 20 minuten naar Shibuya, bekend van het grote kruispunt. Daar wilden we eerst heen, om vervolgens te wandelen naar andere delen van de stad.

 

Bij Shibuya Station regende het een beetje, dus we zaten eerst beschut en aten een klein ontbijtje. Toen de zon even begon te schijnen liepen we meteen naar Hachiko, het hondje die jaren lang wachtte op zijn baasje. Een oud Japans mannetje ging vrijwillig foto’s maken van toeristen die met het standbeeld op de foto wilden, dus we konden al snel wat foto’s maken.

Het was nog voor de openingstijden van alle winkels (10 uur), dus daarna liepen we richting de Starbucks (het enige gebouw dat open was), haalden we wat drinken en eten en probeerden we op de tweede verdieping een plekje te pakken met uitzicht op Shibuya Crossing.

Shibuya Crossing is een enorm kruispunt met meerdere zebrapaden. Als de lichten voor de voetgangers eenmaal groen zijn, is het enorme chaos! Iedereen loopt een andere kant uit en het is erg leuk om alle voetgangers voorbij te zien gaan. Aangezien we wat vroeg waren viel de drukte nog wel mee, want het kan veel drukker zijn in de middag!

De Magnet Building zit bij Shibuya Crossing en was de eerste winkel die we bezochten. Dit is een gebouw van rond de vijf verdiepingen met allemaal verschillende winkels. Anime spullen, Marvel merchandise, Disney-tassen en kleding. Ook was er een VR-hal op een van de bovenste verdiepingen. Genoeg te zien in ieder geval!

Vervolgens gingen we naar Shibuya109, een groot winkelcentrum voor kleding. Er waren genoeg verschillende stijlen kleding te vinden, maar er waren eigenlijk alleen maar kledingstukken voor hele kleine maten. Een aantal winkels zagen er leuk uit, maar het was iets te groot en te druk voor ons. Op naar de volgende bestemming! Wel zagen we op een van de bovenste verdiepingen nog een winkel met copic markers, die in vergelijking met Europa erg goedkoop waren. 

Dichtbij was de Loft, waar een groot gedeelte van de winkel bestond uit merchandise van Marvel. Avengers Endgame was net uitgekomen en Japanners zijn er enorm fan van! Er waren meerdere grote beelden te vinden van de superhelden, erg tof om te zien.

Iets verder in de straat was de Disney Store. Deze zag er erg mooi uit met verschillende decors zoals die van Pinokkio en Toy Story. De decoratie was echt fantastisch, mijn fangirl en ik keken onze ogen uit!

Vervolgens waren we wel wat gesloopt van het lopen en werd het langzamerhand lunchtijd. We liepen richting Harajuku en aten bij Manhattan Fish, een Amerikaans tentje waar we heerlijk hebben gegeten, en dat voor nog niet eens 10 euro per man! We kregen als voorgerecht een soepje en daarna gerechten met een lekkere salade, saus, vlees en patatjes. Zo kregen we weer wat energie voor de rest van de middag!

We gingen iets verder naar Alice on Wednesday, een winkel die compleet in het teken staat van Alice in Wonderland. Mijn vriendin is helemaal weg van Alice, dus hier moesten we wel heen! Ik zal een blog over deze winkel plaatsen bij The Sushi Times, een geweldige site in het teken van Japan! Mijn gastblog zal daar verschijnen, dus kijk daar zeker naar uit.

Vervolgens gingen we naar een groot kruispunt dichtbij Meji Jingu en liepen we naar rechts. We kwamen uit bij Kiddyland, een grote speelgoedwinkel vol leuke dingen! Pokémon, Rimakkula, Star Wars, Marvel, Shin Chan en meer, er was van alles te vinden! Zeker lekker om wat souvenirs te scoren, we hebben in ieder geval daar een paar spulletjes gehaald.

Daarna liepen we weer terug en vervolgden we onze weg naar Meji Jingu. Dit is een fantastische shrine, die ik aanstaande donderdag ga bespreken in de volgende Tokyo-blog!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.