Tokyo Dag 3: Schoonheid bewonderen in Meji Jingu

De derde dag in Tokyo was goed gevuld. We hadden eerst Shibuya verkend en we liepen langzamerhand door naar Harajuku. We wilden een uitstapje maken naar een mooi park, namelijk Yoyogi Park. Daar is Meji Jingu te vinden, een mooi heiligdom die je kan bezoeken door een wandeling door de bossen. Zeker in de moderne stad is het fijn om even te genieten van wat natuur, dus rond een uurtje of twee liepen we richting Meji Jingu.

 

Je kan Meji Jingu bereiken via verschillende poorten in Yoyogi Park. Het is een lange weg waar je nog wat mooie dingen tussendoor kan zien. Iedereen loopt wat aan de zijkant en het is ook niet wenselijk als je aan de zijkant even gaat zitten, dus je moet wel doorlopen. Best pittig als het warm is, maar gelukkig was alles goed beschut en genoten we enorm van alle uitzichten.

Toen we bijna aankwamen bij Meji Jingu, werd de weg compleet vrij gemaakt voor wat mannen die in een stoet voorbij kwamen lopen. Al snel kwamen we aan bij Meji Jingu en betraden we dit mooie heiligdom! In 2020 bestaat Meji Jingu honderd jaar en er zouden werkzaamheden zijn, maar daar hadden we niks van gemerkt.

Bij shrines zijn er ook reinigingsplekken waar je met een kommetje water jezelf kan reinigen. Gelukkig staat er een gebruiksaanwijzing bij de plek en kan je eenvoudig het ritueel afkijken van anderen. Je maakt met het kommetje beide handen schoon en maakt nog een keer je mond schoon. Tada, je bent gereinigd!

Hoewel Meji Jingu drukker dan normaal was, hadden we alsnog erg genoten. In het midden was een podium te vinden en waren er stoeltjes voor publiek, maar het was haast niet te doen om een zitplekje te vinden. Uiteindelijk konden we aan de zijkant even een bank pakken, maar we waren wel aardig gesloopt. Bij het heiligdom kon je nog op een bord je wens op schrijven, maar wij kozen om iets anders te doen.

We besloten een strookje te halen met een mooie gezegde erop. Je betaal 100 yen (1.25 euro), pakt een houten doos met allemaal kleine stokjes erin en schudt ermee. Vervolgens haal je een stokje uit de dood door een klein gaatje aan de bovenkant en daar staat een nummer of teken die correspondeert met een van de vakjes voor je. Uit het bijbehorende bakje haal je dan je fortune. We kregen twee wijze uitspraken (die belabberd vertaald waren in het Engels, haha) en daarna liepen we weer terug naar de uitgang van het park. Op de terugweg gingen we nog naar een restaurant waar we een ijsje haalden om even bij te komen van de wandeltocht. Ik had een speciale smaak (ik weet de naam helaas niet meer), welke best wel lekker was. Daarna hadden we weer energie voor onze volgende bezienswaardigheid, namelijk Takeshita Dori!

 Meji Jingu kan ik je zeker aanraden. Het is een prachtig park met een mooi heiligdom en een prima uitstapje na het vele winkelen in Harajuku en Shibuya. Het is er schitterend en ik zou het zo nog een keer willen bezoeken als ik naar Tokyo ga. De dag was nog niet voorbij, dus er was nog genoeg te beleven!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.