Tokyo Dag 3: Shoppen in Takeshitadori, de populaire winkelstraat in Harajuku!

De derde dag in Tokyo was heerlijk. We zaten in de ochtend in Shibuya, shopten onze weg naar het heiligdom Meji Jingu waar we genoten van de natuur en vervolgens konden we een van de bekendste winkelstraten van Tokyo bezoeken! Takeshita Dori is een toeristische winkelstraat waar veel jongeren ook zijn, in het weekend zijn er ook veel jongeren te vinden in cosplay. Wij waren er op de donderdag, maar alsnog was er een enorme drukte. Dat mocht de pret niet drukken, want we gingen gewoon de menigte trotseren en de straat verkennen!

 Takeshitadori is voornamelijk bedoeld voor jongeren die iets alternatieve kleding willen hebben. Dat niet alleen, maar er zijn ook veel eetkraampjes met bijzonder eten (zoals crêpes en grote suikerspinnen). Kledingwinkels, sieradenwinkels en meer, er was genoeg te zien! 

Door de drukte liepen we niet snel door de straat, dus er was ruim de tijd om te kijken of je een bepaalde winkel wilde bezoeken.

Wij zagen bijvoorbeeld een Disney Store op de tweede verdieping van een winkel, dus die gingen we even bezoeken. Gelukkig was het hier iets rustiger, dus dat was fijn! Het winkelpersoneel was ook erg vriendelijk en kon een beetje Engels. Uiteraard hadden we er wat kleine souvenirs gekocht, en we konden weer verder de straat bekijken.

Halverwege de straat is er op een hoek een crêpekraam die door verschillende YouTubers werd aangeraden. Er was een kleine rij, waarin je het aanbod van crepes kon bekijken. Wij namen er eentje met ijs, chocola en hagelslag, welke heel lekker was! Het wachten viel ook ontzettend mee, dus dit was zeker lekker. We gingen bij deze kraam het zijstraatje in en konden uiteindelijk even zitten op een stoepje om te eten.

Al snel liepen we naar het einde van de straat. Het was aan het eind van de middag, dus we besloten ergens te gaan eten. Zo liepen we naar links en kwamen we uit bij een klein eettentje waar je rijstkommen had met vlees. Zo had ik paling en deze was echt verrukkelijk! Het smolt gewoon op mijn tong en was lekker warm. Mijn fangirl had ook nog mosselen, die ook heerlijk waren. Ook was dit nog niet eens tien euro, dus dat was mooi meegenomen.

Takeshitadori is misschien wat overhyped, want in feite is het een winkelstraat die naar beneden afloopt met wat hippe winkels en bijzondere eetkraampjes, maar het is ook wel leuk om deze moderne winkelstraat af te struinen. De drukte was nog best te doen, maar ik snap dat het in weekenden en in de zomer haast niet te doen is. Na het eten gingen we weer terug naar het hostel om even uit te rusten, want de volgende dag zouden we een uitje hebben naar het havengebied van Tokyo, waar we veel activiteiten hadden ingepland.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.