Tokyo Dag 4: De pier van Odaiba afgaan vol winkels en activiteiten

Tijdens onze vierde dag in Tokyo genoten we van Odaiba, een soort eiland in Tokyo. Hier zijn vele winkelcentra en leuke activiteiten te doen. Het was ongeveer vier uur en kwamen uiteindelijk aan bij de baai. Hier waren twee grote complexen die we wilden bezoeken tijdens het genieten van het uitzicht, namelijk Aqua City en Joypolis.

 

We liepen rustig de pier op. Er waren allemaal kraampjes voor een internationaal eetfestival, maar wij gingen door. Op de pier is er een klein Vrijheidsbeeld te vinden, dus daar moesten we natuurlijk mee op de foto als een echte toerist. Vervolgens gingen we Aqua City in, een enorm winkelcentrum waar genoeg te zien was!

In Aqua City was onder andere de Jump store. In Akihabara waren we wat overweldigd door de geseksualiseerde animepersonages, maar hier was alles gewoon lekker normaal. Zo fijn, want we herkenden genoeg anime en de franchise was ook erg tof! We hebben lang in deze winkel gezeten en verschillende spulletjes gehaald. Ook is Japan al druk bezig met de voorbereidingen voor de Olympische Spelen, dus de mascottes waren op meerdere plekken te vinden.

Er zijn genoeg andere winkels te vinden in Aqua City. Zelfs een winkel vol gekke onderbroeken en een automaat voor Pokémonknuffels! We zagen zelfs een balie waar je vragen kon stellen aan een persoon… Uhmmm, nee, een robot die sprekend leek op een balieassistente!

Op de vierde verdieping zit Tokyo LeisureLand, een hal vol games en fotobooths. Uiteraard moesten we een fotohokje in en maakten we onszelf schattig met grote ogen, getekende hartjes en meer. Je legt geld in de automaat, gaat het eerste hokje in waar foto’s in worden gemaakt en daarna kan je bij het tweede hok je foto’s bewerken. Zo grappig om te doen!

We hadden zin om een typisch sushirestaurant te bezoeken, dus op een van de bovenste verdiepingen namen we sushi. We konden via een tablet het eten bestellen en hoewel er een lopende band zat, kregen we alles aangereikt. Alle bordjes hadden een bepaalde kleur die de prijs aangaf, dus uiteindelijk werd onze stapel aan sushi opgehaald en werd daardoor de prijs berekend. Het was in ieder geval heel lekker en we hadden genoeg geproefd, en dat voor maar ongeveer 20 euro per persoon!

Vervolgens liepen we weer de pier over en genoten we van het verlichte uitzicht. De brug die je ziet is Rainbow Bridge en daar rijd je ook over heen als je de metro pakt naar Odaiba.

Iets verderop is Joypolis, het andere grote complex die voornamelijk bestaat uit entertainment. Joypolis is een soort indoor 4D-attractiepark. Zo kan je voor een klein bedrag naar binnen en voor elke attractie betalen, of een hoger bedrag betalen en in elke attractie gaan. Het was voor ons iets te laat, maar tijdens onze volgende keer in Tokyo willen we zeker Joypolis in! Voor de rest waren er nog wat verdiepingen met andere leuke activiteiten die je er kon doen, dus dit is zeker een complex die we de volgende keer goed gaan verkennen.

Odaiba is een heel tof gebied waar je je met gemak een dag kan vermaken. We gingen weer de metro pakken en uitrusten, want de volgende dag hadden we uiteraard weer veel op de planning staan!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.