Tokyo Dag 4: Shoppen in Venusfort en Palette Town

Tijdens de vierde dag in Tokyo verkenden we de baai van Tokyo, waar vele bezienswaardigheden en activiteiten te vinden waren. Zo gingen we eerst naar Teamlab Borderless, een fantastisch kunstmuseum met digitale kunst! Daarna was het tijd om wat te lunchen en de rest van de baai te verkennen. Zo zagen we Palette Town en liepen we door Venusfort.

 

Bij aankomst van de metrohalte loop je rechtdoor en kan je Palette Town bezichtigen, waar onder andere het kunstmuseum, het grote reuzenrad en de hallen met auto’s te vinden zijn. Naast de hallen is er niet ontzettend veel te doen, maar links ervan is Venusfort, het overdekte winkelcentrum.

Buiten zagen we dat er een soort hawaii-festival gaande was, aangezien er op het podium danseressen waren die de hula hula deden. Ook waren er genoeg eettentjes te vinden, ideaal om even te lunchen! Uiteindelijk liepen we naar binnen en gingen we Venusfort verkennen.

Venusfort ziet er heel bijzonder uit, aangezien het er erg klassiek uitziet en het plafond telkens wordt aangepast. De lucht wordt er op afgebeeld en verandert vaak van kleur, zodat je wandelroute door Venusfort telkens anders is. Er zijn vooral winkels te vinden van wat duurdere merken, dus we liepen iets door en kwamen aan bij winkels die we wel een bezoekje wilden brengen.

We vonden al snel een winkel vol snuisterijen, maar vooral heel veel merchandise. Er waren meerdere fandoms te vinden, zoals Avengers, Studio Ghibli, Star Wars, boeken (waaronder een paar Engelse over Japan) en meer! Heerlijk om er door heen te struinen. Ook was er daarnaast een dierenwinkel met allemaal puppy’s die je kon bekijken. 

Venusfort is een fijn winkelcentrum voor tussendoor, aangezien het veel rustiger is dan de andere winkelcentra in Odaiba. Voor een rustige ochtend kan je hier dus zeker terecht! Het reuzenrad was ook vrij goedkoop, maar met mijn hoogtevrees liet ik dat maar even liggen… Na Venusfort gingen we door naar andere winkelcentra en bezienswaardigheden, maar dat zie je de volgende keer!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.