Tokyo Dag 4: Teamlab Borderless, digitale kunst op z’n best!

Hoewel we de eerste drie dagen van onze vakantie in Tokyo veel hadden ontdekt, was er nog genoeg te zien! Tijdens de vierde dag besloten we naar het havengebied te gaan, waar vele winkelcentra zijn en toffe activiteiten. We begonnen met een stop bij Teamlab Borderless, een museum die bekend staat om digitale kunst. Daar keken we onze ogen uit!

 

We namen eerst de metro, die reed over de Rainbow Bridge richting Odaiba. Dit is een groot terrein met winkelcentra, parken en meer! We stopten bij een van de laatste haltes, waar we het grote reuzenrad zagen. Hier liepen we langs en we gingen in de rij staan voor Teamlab Borderless. We hadden een paar weken van tevoren al gereserveerd voor het museum, want het is een heel populair gebouw. Het museum staat bekend om digitale kunst, die alle muren, plafonds en vloeren bedekt. Er zijn meerdere verschillende ruimtes die constant veranderen, waardoor je uren jezelf kan vermaken. We waren er op het begin van de dag, dus de rij viel gelukkig wat mee en al snel konden we naar binnen!

We begonnen bij de bloemenruimte. Vele bloemen waren te zien op de wanden, die zweefden door de ruimte. Aan het eind van ons bezoek liepen we er nog langs en toen waren alle bloemen ook veranderd. Je kon je er met gemak verdwalen, aangezien het over het algemeen erg donker is en je lastig alle paden kan vinden, maar dat maakt het zo leuk! Tijdens het verkennen van de ruimte, waren er ook nog wat kleinere hokken met specifieke kunstwerken, zoals dieren die bestonden uit allemaal kleine deeltjes die langzaamaan uit elkaar vielen. Ook was er een kamer waarbij vlinders tevoorschijn kwamen uit je voeten, zo leuk om te zien!

In een andere ruimte waren er meer activiteiten. De grond was ongelijk, dus we gingen heuveltje op, heuveltje af. Er was zelfs een hele brede glijbaan en aan het eind van de hal was er een ruimte met allemaal grote ballonnen waar je je doorheen kon waren.

Kinderen konden ook leuke dingen doen in Teamlab Borderless. Zo was er (links op de foto hieronder) een ruimte met een soort dorp. Wanneer je blokken zoals huizen of gebouwen verplaatste, werd het dorp ook anders! Ik bracht bijvoorbeeld een huis op een andere plek, waar daarna een treinspoor verscheen. Ik had de grootste lol met het verplaatsen van alle blokken, want zo waren er telkens nieuwe mogelijkheden in dit dorp. Rechtsboven zijn er foto’s van een ruimte met allemaal kleine voorwerpen die je net zoals de vorige kamer kon plaatsen, waarna verschillende dingen verschenen. Zo kon je een bord leggen op een tafel en daar verscheen dan een appeltje op. Ook was er een groot klimtoestel voor grote en kleine kinderen e is er een kleurplatenkamer waar je kleurplaat (zeedieren) verscheen op de muur!

De activiteitenkamer was erg mooi, maar vooral de grote ruimtes waren erg indrukwekkend. In de ruimte hieronder konden we wel een uur zijn, puur om alle subtiele veranderingen te zien in de ruimte. Het was dan ook wel erg druk, maar je kon altijd wel rustig rondlopen zonder het te krap te hebben.

De mooiste ruimte vonden we de grote kamer vol met lange buizen die aan het plafond hingen. Hierin waren allemaal kleine lichtjes in verborgen die van kleur konden veranderen. Zo waren er momenten dat alles wit of blauw was en soms was er een regenboog te vinden! Er was ook muziek die paste bij het uiterlijk van alle buizen, echt magisch om te zien!

Het is haast niet uit te beelden in foto’s hoe mooi dit museum is, maar ik kan je zeker zeggen dat het museum het ontzettend waard is om te bezoeken. Bij ons was helaas de ruimte met de lampen dicht, maar alsnog konden we ons uren vermaken. Hierbij nog een video zodat je wat sfeerbeelden kan zien, aanschouw en geniet! Na ons bezoek aan Teamlab Borderless gingen we verder Odaiba in, maar daar lees je de volgende keer meer over!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.