Tokyo Dag 5: Asakusa, een van de leukste wijken van Tokyo!

In Tokyo gingen mijn fangirl en ik los op vele verschillende wijken, nerdy merchandise, mooie parken, lekker eten en zo veel avonturen die we er beleefden. Tijdens onze vijfde dag besloten we eerst naar Ueno te gaan en op het begin van de middag kwamen we aan in Asakusa, een meer traditionele wijk van Tokyo.

Meteen toen we uitstapten bij het metrostation gingen we het Tourist information center in. Daar pakten we de lift, waar we op de achtste verdieping uitzicht hadden over Asakusa. We hadden geluk, want er was net een plekje vrijgekomen bij het raam. We namen wat cola en wat water en genoten van het uitzicht over Asakusa. Rechts van het café kon je op het balkon staan en ook nog Tokyo Sky Tree zien. Wat een uitzicht!

Het was heerlijk om rond de lunchtijd even te genieten van het uitzicht. Zoals je aan de foto kan zie waren we erg enthousiast, zelfs na vier dagen alleen maar rondstruinen hadden we nog genoeg energie! Na een drankje besloten we Asakusa te verkennen en liepen we de drukte in.

We liepen door Namikase Shopping Street, hier liep je doorheen nadat we onder een grote bel liepen die aan de onderkant illustraties had van een draak. De straat zelf was heel druk en zat vol souvenirs. We gingen een zijstraatje in en namen melon bread, brood in de vorm van een meloen. Ik had er ui en vlees in, mijn fangirl had er room in. Dit was echt verrukkelijk! Het brood is lekker zacht en is mooi te combineren met vlees of de room. Dit wilden we maar al te graag vaker eten!

Nadat we de winkelstraat waren gepasseerd, kwamen we aan bij Senso-Ji, een grote boeddhistische tempel. Vele tempels waren er te vinden en we keken onze ogen uit.

De grote tempel links op de foto leek heel erg op een tempel van Pokémon Gold en Silver, zo leuk om te zien! De tempels pasten ook mooi bij elkaar en na even rondlopen besloten we wat te snacken.

Maar eerst even onze toekomst voorspellen! Je stopt een muntje in een doosje en dan mag je een stokje pakken uit een blokken doos die correspondeert met een vakje. Je haalt daar een papiertje uit. Als je good fortune hebt mag je hem meenemen, als het bad fortune is moet je hem ophangen aan de tralies zodat het niet uitkomt! Mijn fangirl had een bad fortune, maar ik had gelukkig good fortune te pakken. Dat wordt een glansrijke toekomst!

We liepen naar rechts, waar verschillende eetkraampjes waren te vinden. We namen wat lekkere dumplings en bewonderden nog even de schoonheid om ons heen.

De tempel zelf was echt drukbezocht en zat vol met mensen. Rechtsboven zie je het heiligdom, vele mensen zaten er omheen en gaven wat kleingeld als offer. Sommige mensen gooiden hun muntgeld van tien meter afstand omdat ze gewoon niet dichterbij konden komen! Ook was er in het midden van het plein een plekje vol stoom waarmee je jezelf kon reinigen.

Asakusa is een prachtige wijk, maar we hoorden uiteindelijk wat onweer onze kant op komen, dus we gingen verder. Even snel verder lopen naar Tokyo Sky Tree, onze volgende bestemming! De volgende keer willen we zeker weer eens naar Asakusa en alle lekkere hapjes proeven die er te vinden waren. Asakusa is en hele mooie en traditionele wijk en is zeker de moeite waard om te bezoeken!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.