Tokyo Dag 5: Naar Ueno en gratis de dierentuin in

Mijn vakantie naar Japan is al maanden geleden, maar ik heb nog steeds genoeg om over te bloggen. Mijn week in Tokyo zat vol met bijzondere bezienswaardigheden, levendige wijken, lekker eten en meer! Op de vijfde dag was het het feestdag voor de dag van het groen, dus op deze feestdag hadden we geluk, want de dierentuin was die dag gratis! We begonnen onze dag in Ueno, een wijk met een mooi park waar de dierentuin zou zijn.

Bij Ueno Station staken we de straat over en kwamen we aan in Ueno Park. Het was nog vroeg, dus we konden in alle rust rondlopen door het park. Al snel zagen we aan onze linkerhand een shrine waar we het bekende reinigingsritueel deden en wat souvenirs kochten voor familieleden (bedeltjes waarmee je mensen geluk wenst). We waren helaas wat te laat in het jaar, want normaal staat Ueno park bekend om de kersenbloesems. Wij waren eind april/begin mei in Tokyo, dus het bloesemseizoen was helaas al geweest. Gelukkig was het park alsnog erg mooi om te zien en al snel gingen we naar de dierentuin, die net open was.

Ueno Zoo is een dierentuin met genoeg verschillende dieren. Het meest populaire dier is de panda. De rij voor de pandaverblijven was zelfs zo lang, dat je tweeënhalf uur kon wachten om de panda’s te zien! Normaal is de rij wat korter, maar dat komt omdat de entree dus gratis was. Het was leuk om alle verschillende dieren te zien, maar het is niet heel anders dan de dierentuinen in Nederland. Na twee uurtjes rondlopen vonden we het genoeg en liepen we verder.

We liepen verder door Ueno Park, waar vele eettentjes en kraampjes waren. Na de fonteinen zagen we het museum van Tokyo, maar door de wachtrijen besloten we er niet in te gaan. Dat doen we wel bij ons volgende bezoek aan Tokyo! We gingen naar rechts en liepen terug naar Ueno Station en zagen al in de verder Tokyo Sky Tree liggen. Dat zou onze eindbestemming zijn die dag!

Amayokocho-street is een vrij bekende straat van Ueno, maar we wilden liever lunchen bij de wijk waar we na Ueno heen gingen. We gingen al snel naar het station, maar liepen nog even door naar een grote winkel vol merchandise. Niet alleen van anime, maar zelfs dingen van Adventure Time, Harry Potter en Star Wars! Er waren echt genoeg leuke dingen te vinden, dus ook daar had ik nog wat gekocht. Daarna op naar het station, want we gingen naar Asakusa, een wijk waar we onze ogen uitkeken!

In mijn volgende blog zal ik vertellen over Asakusa, een meer traditionele wijk met hele mooie bezienswaardigheden en heerlijk eten. Ueno is een plek die we zeker opnieuw willen bezoeken als we weer naar Tokyo gaan, want deze wijk heeft nog veel te bieden!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.