Tokyo Dag 5: Winkelen bij de Tokyo Sky Tree

Op de vijfde dag bezochten we Ueno en Asakusa, maar halverwege de middag brachten we ook een bezoekje aan de Tokyo Sky Tree. We gingen zelf niet in de toren (het was iets te duur voor ons budget en de rijen waren lang, en daarbij zijn er andere hoge gebouwen waar je gratis uitzicht hebt op de stad), maar er is wel genoeg te doen bij Tokyo Sky Tree! Zo is er een Pokémon Center (afgelopen maandag kwam die blog online), maar er is nog meer.

Solamachi is het grote winkelcentrum onder de Tokyo Sky Tree. Genoeg winkels en eettentjes, maar ook een aquarium. We hadden al een aquarium op de planning staan, maar deze willen we de volgende keer zeker bezoeken! We struinden wel even de winkel af van het aquarium, vol aandoenlijke knuffels.

Solamachi is een winkelcentrum waar je je echt uren kan vermaken. Er is een Kirby Café bij dit winkelcentrum (helaas moest je reserveren, dus we konden er niet eten), waar ook een winkel van was. Hier waren wat exclusieve items van het Kirby Café.

Er zijn vele verschillende nerdy winkels in Solamachi. Zo is er een nanoblock-winkel, die ook lekker veel nanoblocks had van verschillende Pokémon. Ook zijn er gekke winkels te vinden, zoals een winkel die alleen maar realistisch nepvoedsel verkoopt. De winkels zijn allemaal onderverdeeld in blokken, dus ik raad je zeker aan er lekker rond te struinen en vele verschillende winkels te ontdekken als je er bent!

We liepen uiteindelijk op het balkongedeelte, waar we het Kirby Café zagen. Het is niet al te groot, dus begrijpelijk dat het helemaal vol zat! We gingen een eettentje in, waar we verschillende hapjes kregen. Ik had een mix van kip met groenten (die in een kom zaten met nog borrelende soep), rijst en bijgerechten. Daarna zagen we de Rascal-winkel, een Japans figuurtje die blijkbaar erg populair is in Tokyo.

Na ongeveer acht uur werd het al vrij donker, dus zagen we nog de Tokyo Sky Tree met allemaal lichtjes. We namen een toetje bij Cold Stone, een ijstentje waar de winkelmedewerkers een liedje voor ze zingen als ze het ijsbakje voor je maken! De meiden achter de kassa konden ook aardig goed Engels (echt vele malen beter dan het algemene niveau), dus daar konden we ook even mee kletsen.

De Tokyo Sky Tree is een hele hoge toren, maar er zijn genoeg alternatieven zodat je niet lang in de rij staat en veel moet betalen voor het uitzicht. Deze toren kan je toch nog van dichtbij bekijken terwijl je een lekker dagje in het winkelcentrum hebt, zeker aan te raden! We waren weer op tijd in het hostel, want de volgende dag zouden een hoog gebouw gaan bezoeken met gratis uitzicht over de hele stad!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.