Tokyo Dag 6: Een gratis en adembenemend uitzicht over de stad!

Mijn vakantie in Tokyo was echt geweldig. Ik kan nu al niet wachten om weer terug te gaan, maar in de tussentijd kan ik nog genoeg bloggen over mijn trip van afgelopen mei! Tijdens de zesde dag wilden we een groot deel van de stad van boven zien, om vervolgen wat te shoppen. Eerste halte: Shinjuku!

We kwamen aan in de ochtend bij Shinjuku Station, om vervolgens naar het westen te lopen. Daar is de Government Building met gratis toegang. Vanaf daar ga je meer dan vijftig verdiepingen omhoog en zie je het uitzicht over de hele stad, maar soms zelfs uitzicht over Mount Fuji! We gingen er vroeg naar toe, waardoor de rij gelukkig niet al te lang was, hoewel we zeker twintig minuten moesten wachten. De voorbereidingen voor de Olympische spelen werden al flink getroffen zoals je kan zien!

Nadat we met de lift omhoog gingen, hadden we een prachtig uitzicht over de stad. Aangezien we al meerdere dagen door de stad liepen konden we ook plekken aanwijzen waar we waren geweest. Ook waren er plakkaten waar ook de belangrijke plekken stonden, zodat je ze kon spotten.

Van heel ver, als we goed keken, konden we Mount Fuji zien. Het was haast niet te fotograferen, maar in de verte zagen we een witte rand van deze gigantische berg! Dit was een van de meest indrukwekkende momenten van onze vakantie, want het was heel gaaf om de berg te kunnen zien (dit kan alleen als het weer heel helder is).

In het midden van de toren was nog een winkeltje en er waren ook wat vrijwilligers die een beetje Engels konden spreken en met toeristen gingen praten. Zo hadden we met een man gepraat die een paar jaar in Duitsland had gewerkt en ons vertelde over de omgeving. Zo was het blijkbaar de nationale feestdag van het kind, waardoor het park van Shinjuku voor een dag gratis was! De man was ontzettend vriendelijk en kon genoeg vertellen over Tokyo, dus ik raad je zeker aan om met een van de vrijwilligers te spreken.

De Government Building in Shinjuku raad ik je zeker aan om te bezoeken, het liefst aan het einde van je reis, zodat je nog een keer goed de hele stad kan zien! Dit was maar het begin van de dag, want we hadden nog genoeg te verkennen. Maar dat lees je de volgende keer!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.