Tokyo Dag 6: Een magische oase in Shinjuku Gyoen Garden

Mijn reis naar Tokyo bespreek ik uitgebreid op mijn blog. Nog maar een paar blogs te gaan en dan heb ik alle plekken in Tokyo die ik heb bezocht besproken! Deze keer een blog van een van de mooiste plekjes van Tokyo die ik graag nog een keer bezoek, namelijk het park in Shinjuku. Na een bezoek aan de government building met een groot uitzicht over de stad kregen we de tip dat het park in Shinjuku toevallig gratis was door de nationale feestdag van het kind. Normaal is het 200 yen (rond de 2.50 euro) en we waren al van plan om te gaan, maar nu al helemaal!

Shinjuku zelf hebben we helaas niet echt gezien, maar is leuker om te bezoeken in de avond, aangezien hier vooral het nachtleven is. Maar goed, dat komt de volgende keer! In het begin van het park liepen we vooral onder de bomen door, namen we een drankje en besloten we naar de Japanse tuinen te gaan. Er zijn ook nog andere soorten tuinen te vinden, maar met onze beperkte tijd wilden we vooral de Japanse tuinen verkennen.

De Japanse tuinen waren echt schitterend. Het was er heel rustgevend en vele families zaten met een kleedje beschut onder de bomen. Dit is een ideaal park als je een dagje uit wil rusten, want het was heel fijn om er doorheen te lopen!

Toen we iets verder liepen, zagen we aan de overkant van een meer een uitzichtpunt.

Dit uitzichtpunt had misschien wel het allermooiste uitzicht van Tokyo. De Japanse tuin was zo adembenemend, het groen en alle prachtige bomen waren fantastisch om te aanschouwen. Ik keek mijn ogen uit en keek constant om me heen, om constant verbaasd te raken door de schoonheid van het park.

Hoewel we niet al te lang door Shinjuku Gyoen Garden liepen, ga ik maar al te graag nog een keer terug om door het hele park te lopen. Het was er heel sereen, het had genoeg plekjes om een middagje uit te rusten en het is heerlijk om in de drukke wijk van Shinjuku toch nog een oase te vinden. Mocht je op reis zijn door Japan en even een dag wil opladen, raad ik je zeker aan om naar Shinjuku Gyoen Garden te gaan!

De volgende keer vertel ik over een wijk die wordt gezien als de vrouwelijke versie van de nerdwijk Akihabara. Hier was genoeg te doen, dus ik heb weer zat te vertellen! Shinjuku Gyoen Garden was in ieder geval een van de mooiste plekjes in Tokyo en ik kan nu al niet wachten om terug te gaan!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.