Tokyo Dag 6: Ikebukuro, de nerdy wijk inclusief pretpark en aquarium!

Elke keer wanneer ik weer blog over mijn vakantie naar Tokyo, wordt mijn verlangen om terug te gaan steeds groter. Tokyo is een fantastische stad waar zo veel valt te ontdekken, maar mijn fangirl (die trouwens een eigen website heeft, namelijk The Queen of Geek!) en ik willen ook heel graag de rest van Japan verkennen. Tijdens onze zesde dag in Tokyo bezochten we het Government gebouw waar we een gratis uitzicht hadden over de stad en we gingen naar Shinjuku Gyoen Garden, een prachtig park waar we tot rust kwamen. Daarna gingen we door richting Ikebukuro, een wijk noordwest van de stad wat wordt gezien als de vrouwelijke versie van Akihabara. We waren heel benieuwd naar deze wijk, want er is daar genoeg te doen!

De wijk zelf had inderdaad wat weg van Akihabara. De straten zijn wijd en er zijn genoeg nerdy winkels te vinden. Ideaal als je Akihabara te druk vindt, want hier was het stukke rustiger. We liepen door naar Sunshine City, een groot gebouw met onder andere een winkelcentum, aquarium en meer! Dit is dichtbij het station, dus we konden er binnen tien minuten heen lopen.

In Sunshine City zijn er genoeg winkels waar je kan shoppen. De Disney Store, boekenwinkels, It’s Demo, Anicute, genoeg nerdy winkels in ieder geval! Ook zijn er genoeg verdiepingen met veel eettentjes en zelfs hoeken waar je als kind je niet kan vervelen. Je kan je er met gemak een hele dag vermaken, helemaal door alle bezienswaardigheden die er zijn. Ook is er een Pokémon Centre te vinden, maar daar vertel ik de volgende keer meer over.

Er is een aquarium te vinden op de vijfde verdieping van Sunshine City. Vele vissen zijn er te vinden, waaronder hele grote roggen! Er was wel een grote rog in zijn eentje in een klein en rond aquarium wat wel zielig was, maar afgezien daarvan is het een erg leuk aquarium om te bezoeken.

Naast een gesloten bad, is er ook een buitengebied waar nog meer dieren te vinden zijn. Zo zijn er zeehonden, pelikanen en pinguïns. Het leuke aan de pinguïns is dat je ook onder de pinguïns kan lopen als ze aan het zwemmen zijn, erg leuk om te zien!

NamjaTown is een indoor pretpark bedoeld voor de hele familie. Er zijn twee manieren om er binnen te komen: je kan een los ticket kopen (500 yen), of een ticket halen voor een duurder bedrag waardoor je alle attracties kan doen. Ik raad je aan om de eerste optie te nemen, want de attracties zijn erg… Japans. Dit pretpark heeft niet echte attracties, maar meer soorten spelletjes. Zo kon je met een soort iPad spoken jagen in het spookgebied van NamjaTown. Het was voor ons wel leuk om er doorheen te lopen (er waren wat eettentjes en de verschillende thema’s hadden wel wat), maar het was wel een beetje apart.

Met het apparaatje dat bezoekers met een volledige toegangsticket kregen konden ze verschillende spellen doen, maar wij vonden het juist erg gek en de attracties sloten niet echt lekker op elkaar aan. Wel waren alle decoraties erg grappig en op elke hoek ontdekte je wel weer wat nieuws.

Een van de leukste dingen aan NamjaTown vond ik de toetjes in het teken van Shin Chan! Er was zelfs een attractie rondom de film van Shin Chan en we namen een ijsje van het hondje van Shin Chan, waar we ook nog een stickervel bij kregen. NamjaTown is genoeg na een of twee uurtjes, dus toen gingen we weer weg om wat te eten.

Uiteraard laat ik je nog even zien wat we hadden gegeten. Als lunch hadden we verschillende soorten hapjes met rijst. Wel weer een cultuurverschil: voor het restaurant is er een rij met stoeltjes buiten. Eerst moet je je naam opschrijven in een wachtlijst (die heel Japans is, dus wij wisten totaal niet dat je je moest inschrijven), maar wij bleven gewoon op onze stoelen zitten. Gelukkig wist een gezin ons voorrang te geven voor een plekje in het restaurant en konden we aan tafel. In de avond hadden we heerlijk gegeten (het was een iets westers gericht restaurant, dus er was gewoon bestek). De lunch was wat apart, maar wel erg lekker!

Na het avondeten begonnen al wat winkels te sluiten, dus besloten we weer terug te gaan naar ons hostel. Op de volgende dag zouden we nog een keer Tokyo ontdekken, dus we wilden even goed onze rust pakken! De volgende keer zal je nog kunnen lezen over het Pokémon Centre in Sushine City en daarna zal ik de laatste dag in Tokyo bespreken.

2 reacties

  1. Wedden dat je laatste Tokyo blog van deze reis online komt net voordat je weer gaat?

    1. Hahaha, was het maar zo’n feest!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.