Tokyo Dag 7: Genieten van Akihabara

Tijdens onze laatste dag in Tokyo wilden we nog een keertje naar Akihabara. Op de eerste dag konden we er niet echt van genieten door de drukte en onze jetlag, dus toen vonden we deze wijk niet heel prettig. Maar goed, we zijn echte geeks, dus we wilden deze wijk een tweede kans geven en de laatste dingen in te slaan voordat we naar huis gingen.

We stapten een station ten noorden van Akihabara uit, om vanuit daar richting het hoofdstation te lopen. We hadden de vorige keer niet alle winkels en straten bezocht, dus we hadden nog genoeg te zien. Ten eerste vonden we de prijzen onwijs meevallen. Voor zeldzame figures moest je wel wat neerleggen, maar de prinsessen linksboven kon je soms voor nog niet eens 20 euro halen. Prijzen verschilden wel wat per winkel, maar als je eerst een rondje doet door de wijk heb je waarschijnlijk je favoriete figure te pakken voor een zeer lage prijs.

We gingen een arcadewinkel in, waar echt genoeg spelletjes te doen waren! Veel grijpmachines waar je onder andere knuffels en figures kon scoren. Op de bovenste verdiepingen waren er ook nog andere spellen die je kon spelen. Wel was deze hal erg luidruchtig en vol met lichtjes, dus na een paar rondes besloten we weer door te gaan.

Dichtbij Akihabara Station kwamen we aan bij Radio Kaikan, de winkel waar ik sowieso heen wilde. Dit is een warenhuis met vele winkels en heeft wel negen verdiepingen! Hier kon je echt van alles vinden, ook vaak voor goedkopere prijzen dan andere winkels in Akihabara.

Je kan hier niet alleen terecht voor figures, maar ook vele andere dingen. Er is bijvoorbeeld een verdieping vol met poppen, maar er zijn ook vele kaarten te vinden die zijn uitgestald langs vele muren. Zo waren er zelfs kaarten die zelfs honderd euro waard waren! Veel personages op de kaarten kenden we niet, want er waren genoeg kaarten van verschillende anime.

Op elke verdieping waren er weer andere dingen die je als otaku kan tegenkomen. Bordspellen, gundambeelden, K-pop merchandise en meer! We konden hier met gemak twee uur rondlopen, en je had ook nog eens genoeg ruimte om rustig rond te lopen.

Vooral de gebouwen rondom Akihabara zijn het meest het bezoeken waard, maar ook iets verder van het station kan je nog wat pareltjes vinden.

We aten in een klein ramenrestaurantje ten westen van Akihabara Station. Zo hadden we ramen met kip, het was echt heerlijk! Via een apparaat kon je je bestelling betalen en de bon aangeven bij de chef, die het dan voor je klaar maakte. Rond het begin van de avond liepen we rustig terug naar ons hostel (die vrij dichtbij Akihabara zat, en konden nog even genieten van het uitzicht van de Tokyo Sky Tree.

We vonden het jammer dat onze reis in Tokyo bijna voorbij was, maar wat hadden we genoten! We hebben zo veel mooie dingen gezien, zo veel leuke momenten samen beleefd en we zijn echt verliefd geworden op deze stad. We hopen zeker nog een paar keer terug te komen en dan ook de rest van Japan te ontdekken, want er is nog genoeg te zien!

Niet getreurd, er komen nog een paar blogs aan over Tokyo/Japan, want ik ben nog niet uitgeblogd! Het was in ieder mijn favoriete vakantie ooit en kan niet wachten om terug te gaan!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.