Vakantie in Nederland #2 Groningen

Eind juni hadden mijn vriendin en ik een week vrij, en besloten we op vakantie te gaan. Niet naar een verre bestemming (mijn vriendin was nog niet volledig gevaccineerd), dus we gingen Nederland verkennen. De eerste dagen waren we in Amersfoort (waar je hier een blog over kan lezen), en daarna vervolgden we ons avontuur naar Groningen. Eerst op bezoek bij Katja (That Blonde Woman) in Ter Apel, en daarna de hoofdstad van Groningen onveilig maken!

We verbleven eerst twee dagen in een AirBnB in Ter Apel, een erg rustgevende plek. Wij zijn de stad gewend, dus het platteland is een totaal andere omgeving. We bezochten met Katja op de eerste dag het oude klooster van Ter Apel, waar Katja als een ware gids alles kon vertellen over de geschiedenis van Ter Apel. Op de tweede dag bezochten we in de ochtend het Duitse dorp Haren, waar we lekker ontbeten en wat winkels bezochten. De Duitse boekhandel had een collectie aan YA-boeken, die vaak hele andere covers heeft dan de Nederlandse of Engelse editie. Erg leuk om die verschillen te zien!

Tijdens de tweede middag bezochten we Bourtange. Dit is een vestingstad met mooi Hollands uitzicht. We deden een heel rondje door de vesting, lunchten wat op het plein en konden ons vermaken in verschillende winkels (waaronder een grote ouderwetse snoepafdeling).

Zo veel dank aan Katja voor de gezelligheid en het showen van de schoonheid van het Groningse platteland! Het is relatief dichtbij, maar voelde als een hele andere wereld. Katja wist zo veel over haar eigen geboorteplek en had de meest leuke (en soms ook lugubere) feitjes waardoor we heel veel leerden. Voor herhaling vatbaar!

Foto door Katja (That Blonde Woman)

Op de vrijdagochtend gingen we naar Groningen en hadden we een boel winkels en bezienswaardigheden op de planning staan. De stad zelf voelt heel studentikoos en heeft veel ouderwetse en mooie oude gebouwen. Ik had er zo wat langer kunnen blijven!

In Groningen waren er verschillende winkels die we bezochten. Een rij aan tips voor jouw geeky dag in Groningen:

  • Van der Velde boekhandel heeft twee vestigingen, en waren allebei erg mooi! Een erg grote collectie en ook de (Engelse) YA en Fantasy had een grote plek in de boekhandel gekregen.
  • Boekhandel Riemer kan ik helaas niet aanraden. De YA-afdeling was verstopt in vier planken boven een zitplek en alle afdelingen oogden erg rommelig. Jammer!
  • Peter van Ginkel is een vol kunstenaarsbenodigdheden. Verf, penselen, potloden, papier en meer, het is er allemaal te vinden!
  • Batsu: een erg leuk Japans winkeltje vol met boeken over Japan, servies en andere Japanse snuisterijen.
  • Wirwar Spellen en Puzzels: een winkel vol verschillende bord- en kaartspellen.

Verder bezochten we het Forum, een groot gebouw wat onder andere dient als bioscoop, bibliotheek, mediatheek en museum. Over het museum zal ik nog een aparte blog schrijven, maar dat is een heel geeky museum waar je ontzettend veel kan doen.

We gingen ook nog naar kattencafé op zijn kop, een café waarin ongeveer zeven katten los rondlopen en waarmee je kan spelen. Heel leuk om eens mee te maken, de katten waren allemaal zo leuk! In de avond aten we in Happy Italy, maar vonden we eigenlijk niet zo prettig omdat de bediening erg selectief was in de mensen die ze hielpen. We skipten daarom het toetje en we namen een lekker ijsje bij Bakkerij Crebas! We gingen overnachten in City Hotel Groningen, een mooi hotel met een erg lekker ontbijt.

Het was heerlijk om een week weg te zijn, je komt helemaal tot rust en we konden ook nog eens een goede vriendin eindelijk weer zien! Hopelijk gaan we volgende keer verder weg en naar het buitenland, maar een vakantie in Nederland is zeker niet verkeerd. Heb jij nog leuke tips voor Groningen? Laat het me weten!

3 reacties

  1. Wat leuk om te lezen! Ik ben zelfs nog nooit in Het Forum en Op z’n Kop geweest, moet ik nog steeds eens doen.

    1. Je gaat het vast geweldig vinden Jessica! 😀

  2. Ik vond het zoo leuk om jullie te mogen rondleiden!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.