Wat ik nog meer zou willen zien van Japan

Ja, na vele maanden blogs schrijven over mijn vakantie in Tokyo, ben ik nu toch aangekomen bij mijn laatste Japan-blog (voor nu dan…). Ik heb over al mijn dagen in Tokyo geschreven en alle plekken benoemd die ik heb gezien met mijn fangirl. Ik heb laatst nog verteld welke dingen ik in Tokyo nog zou willen zien en bezoeken, maar daar blijft het niet bij! Naast Tokyo wil ik nog vele andere plekken in Japan bezoeken, want naast Tokyo zijn er nog vele andere steden en plekken waar ik zeker een keer heen moet.

Nagoya Castle lijkt me een prachtig kasteel wat ik zou willen bekijken, dus in Nagoya zou ik zeker twee dagen willen verblijven. Deze stad is ook tussen Tokyo en Kyoto in, dus dat is een mooie tussenstop! Ook zijn er leuke pretparken en (uiteraard) heerlijk eten.

Kyoto is een wat meer traditionele stad, waar genoeg te doen is. Zo zijn er geisha’s, mooie tempels en paleizen, een bamboe-bos. Het lijkt me een iets rustigere stad dan Tokyo, wat ook wel fijn is. Iets minder overweldigend, maar wel erg mooi! Ik zou me zeker er een stuk of vier dagen kunnen vermaken.

Osaka is een stad met zowel traditionele dingen, als een echt stadsleven. Ook is er Universal Studio’s, wat ik zeker wil bezoeken! Zo kan ik eindelijk een glimp vangen van Hogwarts, maar daarnaast is er ook nog zat te doen in de stad. Daarbij lijkt een uitstapje naar Nara me ook erg leuk, want daar zijn allemaal herten die zelfs voor je buigen als je voor hen buigt. Misschien zelfs genoeg te doen voor een hele week!

Kobe is een stad in de buurt van Osaka, waar je heerlijke kobe beef kan eten. Maar goed, er is nog zat te doen in Japan! Wat dacht je van Okinawa, wat een van de mooiste strandlocaties is in de wereld, of toch helemaal naar het noorden reizen om Sapporo te ontdekken? In letterlijk elk seizoen zijn er mooie dingen te zien in Japan, dus ik hoop dat ik nog minimaal drie keer naar dit land ga om nog meer lekkere Japanse gerechten te eten, nog meer mee te maken van deze cultuur en nog meer geweldige herinneringen ga meemaken. Ik ben nog steeds wekelijks video’s aan het bekijken van Japan en zodra ik het idee heb dat we weer op vakantie kunnen naar Japan, ga ik weer fanatiek research doen en een geweldige volgende trip plannen!

Wat zou jij willen doen in Japan? Of heb je nog tips voor bepaalde plekken/steden?

2 reacties

  1. Leuk om te lezen! Ik zou Japan ook heel graag willen bezoeken 🙂

    1. Zeker doen Anouk! Hopen dat jullie nog een klein uitstapje naar Japan kunnen maken 😉

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.