12 Young Adult Boekentips bij Boekenfestijn.com

Nu de boekhandels weer open zijn, voelt dat voor vele boekenliefhebbers als een echte verademing. Eindelijk weer kunnen rondneuzen tussen alle boeken, nieuwe titels ontdekken en weer naar huis gaan met een volle tas, het kan weer! Wat ik dan wel weer mis, zijn de grote hallen waarin het boekenfestijn plaats vond, waarin er tafels vol met boeken waren waarin je voor een goedkope prijs een groot aantal boeken kon kopen. Nu zijn er helaas geen boekenfestijnen meer, maar is de organisatie wel doorgaan op hun website Boekenfestijn.com . Hier kan je voor een lage prijs boeken bestellen, waarbij sommige licht beschadigd zijn. Ik heb zelf twaalf Young Adult boeken uitgezocht die ik je van harte aanraad, en welke te vinden zijn op de site! De boekhandel bezoeken is een feest, maar voor een lagere prijs wat mooie boeken online kopen is net zo leuk!

Twilight is een echte klassieker onder de Young Adult boeken. Nu heeft Stephanie Meyer na jaren schrijfpauze Midnight Sun geschreven, het verhaal maar dan vanuit de vampier Edward Cullen. Zijn kant van het verhaal zorgt voor een wat duister randje aan dit romantische verhaal, waardoor je de personages nog beter leert kennen. Heel fascinerend en luguber, een bijzonder verhaal om terug te keren naar de YA-nostalgie! Lees hier vooral ook mijn recensie om er meer over te lezen.

De Summoner-serie is een fantastische fantasyreeks die een magische toverschool zoals Zweinstein kan combineren met heldhaftige gevechten zoals in Lord of the Rings, demons die kameraden zijn zoals Pokémon en spannende avonturen die je doen denken aan Dungeons & Dragons. Boekenfestijn heeft een prequel online staan, waarin je een ander personage in zijn jonge jaren leert kennen. De Outcast is een mooie toevoeging aan de trilogie en maakt je nog meer fan van de boeken van Taran Matharu!

De verzameling aan boeken die Cassandra Clare heeft geschreven is echt gigantisch, dus het is een grote graai uit je portemonnee om al haar boeken te verzamelen. Boekenfestijn zorgt ervoor dat De kronieken van de Academie voor Schaduwjagers voor een lagere prijs te koop is, een boek over Simon na de boekenreeks De Kronieken van de Onderwereld. Dit is een van mijn favoriete personages, en zijn perspectief in een bijzondere tijd uit zijn leven maakt het verhaal erg interessant!

Laini Taylor is een auteur die de meest verbluffende fantasyverhalen weet te bedenken. Zonderling is echt een magisch verhaal in een betoverende wereld vol magische personages die erg gevaarlijk kunnen zijn. Haar schrijfstijl is echt ongeëvenaard en haar boeken zijn nooit dik genoeg, want ze zijn zo mooi! Zonderling is het eerste deel in een tweeluik en het eerste deel is in een licht beschadigde versie goedkoop te scoren op de website.

Dan hebben we Gone van Michael Grant, waarvan vele delen op Boekenfestijn staan. Dit is een epische zesdelige serie (met achteraf nog een trilogie als vervolg) over een stad in California die wordt omringd door een koepel. Niemand kan de koepel verlaten en alleen kinderen onder de vijftien jaar zitten erin. De volwassenen zijn spontaan verdwenen, en dat terwijl sommige jongeren superkrachten beginnen te krijgen en er in de buurt een school is vol criminele kinderen… Het is een spannende serie met een groot aantal personage die stuk voor stuk zo cool zijn. De spanningen lopen al snel op en het wordt steeds meer chaos, waardoor elk boek nog beter is dan de vorige! Dit is een van mijn favoriete boeken, dus het is een geweldige serie waar je u tegen zegt.

Michael Grant schrijft niet altijd alleen, zo heeft hij een boek geschreven met Katherine Applegate, zijn vrouw. Dit boek heb ik zelf nog niet gelezen, maar staat in de boekenkast om gelezen te worden! Eve en Adam gaat over Eve, die in het laboratorium van haar moeder nieuw leven kan scheppen. Ze maakt Adam, maar is hij wel zo perfect als ze denkt? Lijkt me een erg interessant concept, dus deze hoop ik snel te gaan lezen! Bij het Boekenfestijn is hij scherp afgeprijsd, dus sla snel je slag en lees met mij als ik er eenmaal aan ga beginnen!

Tot slot Het Dodenhuis, een boek waarin kinderen bij een huis zitten waarbij ze weten dat ze zullen sterven aan een geheimzinnige ziekte, waarbij ze meegenomen zullen worden door de zusters naar de bovenste verdieping van het huis. Dit klinkt op het eerste gezicht vrij luguber en ontzettend spannend, maar de focus op dit verhaal ligt eigenlijk op hele andere thema’s en onderwerpen. Toen ik dat eenmaal doorhad, kon ik het boek enorm waarderen. Sarah Pinborough is sowieso een fantastische schrijfster, dus haar boeken zijn al snel echte toppers.

Dan door naar wat hele andere boeken, die zich meer afspelen in realistische werelden. Zo hebben we Mislukt, een boek dat allesbehalve mislukt is. Hierin volg je Loïs, een kunstacademiestudente die bij een beslissing een totale plottwist in haar leven meemaakt… Een heel bijzonder boek waardoor ik heel geraakt was aan het einde.

Allesbehalve oké is een boek dat juist een hele maatschappelijke boodschap heeft, aangezien het gaat over slutshaming. Izzy heeft tijdens een feest seks met een jongen, maar iemand heeft dit op de camera gezet en ze zit in een internationaal schandaal. De jongen zelf krijgt niks te horen, maar Izzy krijgt allemaal shit over haar heen. Deze ongelijkheid is zo oneerlijk in dit verhaal, wat Laura Steven goed naar voren brengt.

Een wat heftiger verhaal is Clean, dat gaat over een meisje dat zo verslaafd is aan drugs dat ze wordt opgenomen in een privékliniek. Hierin ontmoet ze andere jongeren met allemaal verslavingen. Het is aan de ene kant heel schokkend, maar daardoor ook heel realistisch. Het is ook mooi om te zien dat de patiënten elkaar onderling ook kunnen helpen, wat voor hen allen ook confronterend is. Dit boek maakt je in ieder geval nieuwsgierig naar meer boeken van Juno Dawson!

Een boek dat meer bedoeld is voor jongens is Winger, een boek dat gaat over een jongen op een internaat. Het is een boek vol humor, maar weet ook heel aangrijpend te zijn door alle personages. Het is een herkenbaar boek voor pubers en weet aan het einde de gevoelige snaar te raken. Toen ik het boek las was ik zo enthousiast, dus dit boek zouden veel meer lezers moeten oppakken!

Tot slot Als geen ander, waarin Devora en Jax verliefd op elkaar worden, terwijl dit niet wordt geaccepteerd door hun families. Het speelt zich af in New York en ondanks de prille liefde die de twee voor elkaar voelen, is het ook pijnlijk om te zien dat hun omgeving hen niet zal accepteren. Daarbij kan je (mocht je een Westerse achtergrond hebben) meer lezen over andere culturen, wat erg waardevol kan zijn.

Wil je nog meer Young Adult boeken bij Boekenfestijn bekijken? Op Boekenfestijn zijn er genoeg young adult boeken (deze link laat het complete overzicht zien!) te vinden. Wie weet dat je nog meer andere titels tegen komt waar je al een tijd naar zocht, en nu afgeprijsd in huis kan halen. Ook raad ik je aan om je aan te melden voor de nieuwsbrief, zodat je ook op de hoogte gehouden kan worden voor bepaalde acties. Heb jij al een keer boeken besteld bij Boekenfestijn en zo ja, welke? Ik ben erg benieuwd!

Dit artikel is een betaald promotie-artikel, welke is betaald vanuit Boekenkraam/Boekenfestijn.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.