25-jaar verjaardags-Q&A!

Vandaag ben ik 25 jaar oud geworden, wel een kwart eeuw oud! Vandaag moet ik nog wat studeren, maar ga ik ook nog lekker uit eten en naar een halloweenfeest van mijn toneelvereniging! Een leuke dag, maar dat moet het natuurlijk ook op mijn blog zijn. Aangezien ik nog iets bijzonders wilde doen op mijn verjaardag op mijn blog, besloot ik op Instagram een Q&A te houden waarbij mensen vragen op konden sturen. Ik ga ze nu behandelen op mijn blog, want ik kreeg genoeg vragen binnen!

Welke ijssmaak vind je bij welk boek passen?

Oeh, een goeie vraag! Een simpele is een appeltaartsmaak bij de appeltaart van hoop, maar ik vind smurfenijs ook erg passen bij Percy Jackson, aangezien zijn moeder heel veel blauw eten maakt.

Voel je je al oud?

25 jaar voelt wel wat als een mijlpaal, aangezien ik me nu toch wel erg volwassen moet gedragen rond deze leeftijd. Aan de andere kant zijn er nog genoeg jaartjes te gaan, dus relatief voel ik me nog niet oud.

Beste cadeau dat je ooit hebt gekregen?

Dit is ook een hele lastige. Mijn ouders trakteerden me een keer op indoor skydiven, maar mijn favoriete cadeau kreeg ik vorig jaar, toen mijn fangirl ervoor zorgde dat Sarah Moore Fitzgerald gesigneerde exemplaren van haar boeken naar me opstuurde en ook met mij ging Facetimen tijdens mijn verjaardag! Zij is een van mijn favoriete schrijvers, dus dat was echt fantastisch.

Hoeveel onderkinnen heb je nou echt?

Ik probeer de derde langzaam te kweken, tot nu toe gaat de voortgang erg goed!

Beste chips die je ooit at?

Overheerlijke paprika ribbelchippies, beter kan haast niet.

Nooit meer chips of nooit meer lezen?

Nooit meer chips! Ik eet de laatste tijd steeds minder chips (hooguit een keer in de week) en lezen is iets wat ik nooit kwijt wil raken.

Wat was je favoriete verjaardag tot nu toe?

Ik heb er zo veel, maar vorig jaar vond ik erg leuk. Met Sarah Moore Fitzgerald facetimen, mijn verjaardag vieren met vrienden, familie en huisgenootjes en ook nog eens lekker de stad in!

Heb je een mid-midlifecrisis?

Ja, vanmiddag spring ik de ballenbak in en ga ik weer luiers dragen om mijn jeugd weer te beleven.

Wat zou je graag meer willen zien in boeken?

Geekiness! Veel boeken hebben voortaan nerdy personages en fandomverwijzingen en dat is altijd een feest om te lezen.

Is er al een droom die je aan het begin van je blogperiode had uitgekomen?

Ik hoopte auteurs te gaan ontmoeten/interviewen, en dat is me zeker gelukt! Denk aan Taran Matharu, Tahereh Mafi, Veronica Roth, Cassandra Clare, V.E. Schwab, Becky Albertalli en meer!

Wat had je 10 jaar geleden verwacht dat je zou doen wat je nu totaal niet (meer) doet?

Ik dacht tien jaar geleden dat ik nu nog steeds dagelijks chips zou eten, maar die gewoonte is toch wel wat versleten.

Ga je ook een Q&A doen als je 50 wordt?

Uiteraard! Maar dan krijg ik natuurlijk duizenden vragen nadat ik ben doorgebroken als ultra-fanboy.

Ga je nog terug naar Japan?

Elke dag mis ik Japan, dus ik ga zeker terug! Ik wil sowieso een langere periode in Tokyo verblijven (denk aan meerdere weken, zodat ik alle buurten en activiteiten buiten de stad kan ontdekken), maar ik wil ook nog vakanties maken waarin we de rest van het land ontdekken. Zo willen we steden als Kyoto, Nara en Osaka zien, maar ook Mount Fuji van dichterbij bekijken en andere mooie dorpen/steden bezoeken. Er is nog zo veel te zien, ik kan niet wachten om weer terug te gaan!

Wie is je leukste oud-huisgenoot?

Mijn ouders en zusje (en stiekem de rest van alle buffels, maar hoe durf je een favoriet te vragen SANNE!!!!)

Wat had je 10 jaar geleden gedacht te zijn in het leven en in hoeverre is dat je gelukt?

Toen ik vijftien jaar was, zat ik in 3HAVO. Ik had toen nog verwacht HBO te gaan doen en daarna te gaan werken (toen leek de theateropleiding me nog leuk), maar ik ging totaal een andere richting op. Na HAVO door naar VWO en nu zit ik in mijn master! Het was een lange weg, maar ik ben wel erg blij met mijn keuzes. En toneel? Dat doe ik gelukkig nu weer als hobby! Ik heb een lieve fangirl, vele nieuwe vrienden, ik zit bij een studentenvereniging, kon gewoon stage lopen bij een uitgeverij, werd een van de grootste YA-boekbloggers van Nederland en meer!

Hoe gaat het met je boek?

Ah ik ga al richting het einde! Voor de mensen die nog niks weten: ik had vroeger sondevoeding omdat ik bang was om te eten en kreeg eetlessen om zo te leren eten en ik wilde graag een boek schrijven zodat meer mensen van deze eetstoornis weten. Het boek bevat veel dingen uit mijn jeugd, maar is ook een heel ander verhaal dan mijn eigen herinneringen. Ik moet nog maar een paar hoofdstukken schrijven en dan is de eerste versie af. Daarna ga ik alles teruglezen, herschrijven en dan mogen wat proeflezers het verhaal uitproberen (en ja, beste vrager, jij bent daar zeker eentje van!). Ik hoop dat op een dag veel mensen het verhaal van Stan die leert eten mogen meemaken.

Favoriete kinderboek?

Charlie en ik en De appeltaart van hoop! Beide hele mooie boeken die me ontzettend hebben ontroerd.

Favoriete ervaring in 25 jaar?

Mijn vakantie naar Tokyo! Dit gebeurde een half jaar geleden en ik heb er zo veel mooie herinneringen aan. Het was een week om niet te vergeten en heb zo ontzettend genoten van deze stad!

Wat ga je na je studie doen?

Ik hoop controller te worden, alleen weet ik nog niet waar. Ik heb al de werksfeer geproefd bij een klein bedrijf, maar zou me ook wel willen oriënteren bij grote bedrijven. Hopelijk kan ik dit jaar eens wat meemaken bij een groot bedrijf en daarna een baan te vinden waar ik het erg naar mijn zin heb. Ook wil ik een appartement vinden in Rotterdam of Dordrecht om samen te gaan wonen met mijn fangirl. Hopelijk eindelijk een mooie boekenkastwand waar we van dromen!

Wat is beter: thee met appeltaart of een hele kip met jus en verse crispy frietjes?

Een hele kip, daar zeg ik geen nee tegen!

Eet je graag poep?

Ik heb dit niet geprobeerd dus ik kan niet oordelen, maar laat vooral je reviews achter!

Wat voor enge onderkin foto ga je maken op je verjaardag?

Eentje zonder onderkin, dat is pas scary.

Wat heb jij tegen minions eigenlijk?

Ik kan hier een heel betoog over houden, maar even kort gezegd: ze hebben een domme taal, zijn motorisch gestoord als ze 1 oog hebben en zorgen voor de ondergang van elke baas die ze hebben gehad. Bah!

Wie is je favoriete ginger?

Ron Wemel, die chich van Santa Clarita Diet, Ed Sheeran, die chick van Jumanji, die gay vader in Modern Family (Jesse Tylor Ferguson), Flame Princess uit Adventure Time, Kim Possible, Pippi Langkous,Wendy uit Gravity Falls, Misty van Pokémon, Merida, Peter Pan, Prinses Fiona, Ariël de zeemeermin, Archie, Donna van Thats 70’s Show en natuurlijk… Prince Harry. Is dit genoeg, Eline?

Gaan we met oud en nieuw ‘murder on the polar express’ kijken?

Uiteraard! Ik maak nu al een lijstje met verdachten. Heeft de kerstman, de elfjes of de kinderen zelf het gedaan? Spannend!

Dit waren de vragen die ik kreeg. Mocht je nog een vraag hebben: stel ze als reactie, dan geef ik daar antwoord op! En ik wens je een fijne dag en een spooky Halloween!

4 reacties

Naar het reactie formulier

 1. Ik snap al je favoriete gingers, maar WAAG het niet om Archie daar te noemen. Hij is niet eens echt ginger wtf.

  Maar verder wel fijne verjaardag Joost!

 2. Ik snap al je favoriete gingers, maar WAAG het niet om Archie daar te noemen. Hij is niet eens echt ginger wtf.

  Maar verder wel fijne verjaardag Joost! 😀

  1. Volgens roddelblad Boekbloglovers & Boekblogbitches ben jij dat ook niet, kijk uit wat je zegt he

   1. Wij blijven zijn lievelings gingers hoor, Eline… Ookal zegt hij stiekem van niet.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.