6 Redenen waarom je de Spellslinger-serie moet gaan lezen

Er zijn heel veel YA-fantasyseries op de markt, maar Spellslinger is een serie die er wat mij betreft wel uitspringt. Ik vind het een unieke reeks aan fantastische boeken en ik vind dat nog veel lezers deze serie een poging moeten geven! Ik geniet namelijk intens van deze serie, dus ik vertel graag een paar redenen waarom je deze serie moet uitproberen. Deze serie zal je namelijk niet teleurstellen.

 

Kellen is de meest fantastische NIET-YA-held!

Geen YA-held? Ja, je hoort het goed. In de meeste fantasyseries is de hoofdpersoon de uitverkorene die uiteindelijk een zeldzame magische gave heeft en het lot van de wereld kan bepalen. Is Kellen dat? Nee, totaal niet! Kellen is juist een talentloze magiër die haast niks kan. Hij bezit haast geen magie en moet op zijn eigen manier de vijand te slim af te zijn. Hoe doet hij dit? Vingersvlugge trucjes, misleiding, afleiding en heel veel bluffen. Of hij daardoor vaak in de problemen komt? Nogal… Kellen is juist heel anders dan de meeste hoofdpersonen, het is zo fijn om eens niet te lezen over de uitverkorene!

De wereld van Spellslinger is groot en prachtig

Kellens wereld is ontzettend groot. Kellen leeft bij zijn familie vol magiërs, maar buiten zijn dorp zijn er vele andere landen met allemaal hun eigen cultuur en hun eigen soort magie. De magiërs die Kellen kent kunnen magie gebruiken met een soort banden rondom hun armen, maar Kellen merkt tijdens zijn reis dat er vele soorten magie zijn. In elk land waar hij is merk je weer een hele andere cultuur en de locaties zijn zo goed beschreven. In elk boek kom je weer in aanmerking met een bijzondere beschaving. Een hele toffe ontdekkingsreis dus!

Het magische systeem van Spellslinger is wonderbaarlijk

Ik heb al wat verteld over de magie van Spellslinger. Deze is zo fascinerend! In het derde deel merk je steeds meer verschillende soorten magie, of juist trucjes die haast op magie lijken. Zo zijn de Argosi (een bijzonder reizend volk die hun eigen paden bewandelen) heel bijzonder. Ze bevatten geen magie, maar zijn echte meesters op het gebied van kaarten en kunnen hiermee communiceren. Zelfs na drie boeken weet ik nog niet alles van de Argosi, maar elke keer wanneer ik iets over ze lees word ik weer erg enthousiast.

Eekhoornkatten zijn de meest geweldige wezens die er bestaan

Zie je dat beestje aan de onderkant van Talisbinder? Dat is Reichis! Reichis is een eekhoornkat en een van mijn favoriete personages uit deze serie. Reichis is namelijk erg bot, een kleine schurk, een liefhebber van het eten van oogballen en een hilarisch dier. Hij kan praten met Kellen en ik lig vaak stuk om deze eekhoornkat. Pfoeh, ik zou er zelf ook wel eentje willen!

Sebastien de Castell is een geniale man

Vorig jaar had ik Sebastien de Castell ontmoet. Wat een geweldige man! Hij is ontzettend grappig, heel aardig en wist de meest briljante opmerkingen te maken. Meer willen horen over Sebastien de Castell? Lees dan hier meer over het Spellslinger-event. Sebastien moet naar mijn idee echt nog een keer naar Nederland komen, want hij heeft een onvergetelijke indruk op mij achtergelaten.

Uiteindelijk staan er zes prachtige boeken in je boekenkast

De Spellslinger-serie heeft echt de meest fantastische covers. Kaarten zijn erg belangrijk in het boek, dus elke kaft heeft wat weg van een kaart met twee belangrijke personages erop. Elke kaft heeft zo veel detail en je ziet Kellen ook bij elke kaft wat ouder worden! Er zitten ook genoeg mooie illustraties in het boek zelf, wat ook zeker een pluspunt is. En er komen nog drie delen aan, dus uiteindelijk heb je een zes pareltjes in je boekenkast staan!

De Spellslinger-serie is een unieke fantasyserie die zo veel goeds bevat. Humor, spanning, plotwendingen, magie, mysterie, toffe personages en meer. Tot nu toe zijn er drie delen uit, dus haal deze snel in huis, want dit kan jouw nieuwe favoriete fantasyboekenserie worden!

Heb jij de Spellslinger-serie al gelezen?

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.